CHP'li Aylin Kotil 'seçim barajı düşsün' diye Ankara'ya yürüyor

CHP'li Aylin Kotil 'seçim barajı düşsün' diye Ankara'ya yürüyor

GÜNDEM Haberleri

CHP'li Aylin Kotil, Türkiye'de uygulanmakta olan yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başladı.

CHP'li Aylin Kotil, Türkiye'de uygulanmakta olan yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başladı. İstanbul'dan bugün saat 06:00'da yola çıkan Kotil, Ankara'ya yürüyüşünü 22 günde tamamlamayı planlıyor. Kotil'e İstanbul Harem'den başlayan yürüyüşünde, beş kişilik bir ekip de lojistik destek sağlıyor. nbsp;Aylin Kotil, Ankara'ya ulaştığında TBMM'ye giderek, grubu bulunan partilerin Grup Başkan Vekillerinden randevu isteyecek. Görüşmede ise Türkiye'deki tüm kesimlerin parlamentoda temsil edilmelerini sağlamak için seçim barajının kaldırılmasını isteyen manifestoyu takdim edecek. nbsp;
MHP'Lİ VEKİLDEN MOLA ZİYARETİ
Aylin Kotil'in yürüyüşünde verdiği ilk molada bir de sürpriz ziyaretçisi oldu. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, verdiği ilk modala Aylin Kotil'i ziyaret etti.
Türkkan, Twitter hesabından İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşe geçen Aylin Kotil'in ailesi ile kendi ailesi arasındaki bağı da anlattı.
Makedonya-Üsküp'ten Türkiye'ye göç eden Lütfü Türkkan'ın ailesine, Türkiye'deki ilk günlerinde Rizeli Kotil ailesi yardımcı olmuş. Türkkan, bu yardımı nbsp; Twitter hesabından şöyle anlattı;
"Üsküp'ten geldiğimizde bize sahip çıkan bir aile vardı; Rizeli Kotil Ailesi. Bilabedel evlerinde oturduğumuz.yani kira bile almayan. İşte onların torununun kızıdır Aylin Kotil. İyi yetişmiş, vatansever bir ailenin kızıdır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...