Ataşehir'de kadını darp eden saldırgan serbest bırakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ataşehir'de kadını darp eden saldırgan serbest bırakıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ataşehir’de yolda çarptığı A.Ç. isimli kadını yumruk atarak darp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Hakan D., "Kasten yaralama" suçundan 5 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık kararla birlikte tahliye edildi.

Ataşehir'de yolda yürüdüğü sırada Aycan Çelik isimli kadına yumruk atan Hakan Dündar'ın "kasten yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava görüldü. İstanbul Anadolu 57'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Dündar cezaevinden getirilirken, müşteki Aycan Çelik duruşmaya gelmedi. Müşteki Çelik'i avukatı Şengül Karslı temsil ederken, AK Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül de salonda hazır bulundu.

"Sinirliydim, bayana çarptım"
Duruşmada sanık Hakan Dündar, kimlik tespiti sırasında markette çalıştığını ve bin 500 lira kazancı olduğunu söyledi. Sanık savunmasında suçlamayı kabul ettiğini belirterek, "Olay günü annemle kavga etmiştim, evden çıktım. Sinirliydim, işe doğru gidiyordum. Ben tıp fakültesinde başarılı bir öğrenciydim ancak bir süre sonra tıkandım. Hala kaydım vardır ancak devam etmiyorum. Yolda giderken kaldırımda bayanı gördüm. Kaldırım dardı ayrıca park edilmiş araçlar da vardı. Sinirliydim, bayana çarptım çok sert bir şekilde çarpmadım. Bayan bana, 'Gerizekalı' dedi. Bende sinir olduğum için, 'Sen kime gerizekalı diyorsun?' dedim. Omzundan bayanı itekledim biraz kuvvetli olmam bayanın da zayıf olması nedeniyle yere düştü. Sonrasında olay yerinden ayrıldım. Benim polisten kaçma amacım yoktu" şeklinde konuştu.

Mahkeme başkanının sanığa 'Müştekiye bilerek mi çarptın?' diye sorması üzerine sanık, "Sinirliydim bayana bilerek çarptım" dedi.

"Müvekkilimdeki sıkıntı öfke kontrolüdür"
Duruşmada söz alan sanık avukatı, "Benim müvekkilim tıp fakültesi 1. ve 2. sınıfı birincilikle bitirmiştir. Müvekkilim üstün zekalı birisidir. 3. sınıfta psikolojik sorunları başlamıştır. Ankara'da tedavi görmüş ve İstanbul'a dönmüştür. Burada Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavisine devam edilmiştir. Müvekkilimdeki sıkıntı öfke kontrolüyle ilgilidir. Öfke kontrol sistemiyle ilgili test yapılması gerekir. Müvekkilimin müştekiye vurmasının tek sebebi 'gerizekalı' söylemidir" diye konuştu.

"Sanığın bu eylemi, nefret suçu olarak kabul edilmeli"
Müşteki avukatı Şengül Karslı söz alarak, "Müvekkilimin yaşadığı olayın psikolojik etkisi nedeniyle sanıkla karşılaşmak istemediğinden salonda hazır değildir. Sanıktan şikayetçiyiz davaya katılmak istiyoruz. Müvekkilim önce insandır kadın olmasının ötesinde. Bir ağaç veya direk değildir. Cüsse olarak kendisinden zayıf olan kadına kadın olduğu için ya da başörtülü olduğu için yumruk atmıştır. Sanığın bu eylemi nefret suçu olarak kabul edilmelidir, cinsiyete bağlı bir eylemdir. Bu eylemin müvekkilimin ruhunda ve psikolojisinde açtığı yaraların telafisi yoktur. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Esasa ilişkin son sözü sorulan sanık, "Ben bayana yumruk atmadım, yalnızca elimle itekledim. Benim kardeşlerim de başörtülü. Bayanın başörtülü olması nedeniyle eylemde bulunmadım, yalnıza söylenen söze tepki gösterdiğim için olay gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Hakan Dündar'ı "kasten yaralama" suçundan önce 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın iyi halini dikkate alan mahkeme cezada indirime giderek 5 ay 16 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmederken, sanığın tahliyesine karar verdi.

İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Hakan Dündar'ın 29 Eylül'de yolda yürüdüğü sırada şikayetçi Aycan Çelik'e yumruk atmak suretiyle yaraladığı anlatılmıştı. İddianamede sanık Hakan Dündar'ın, "basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti

Ne olmuştu?

Olay, Ataşehir'de 29 Eylül tarihinde meydana gelmiş, yolda yürüyen 27 yaşındaki A.Ç. isimli kadına bir şahıs önce omuz ardından yumruk atmıştı. Yaşanan bu saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti. Olaydan sonra ise saldırıya uğrayan A.Ç.’nin polise verdiği ifadede ise, evine gittiği sırada siyah saçlı, kirli sakallı, beyaz tenli bir erkeğin kendisine çarptığını söyleyerek, "Yavaş olur musunuz?" dedim. O da bana, "Sen bana nasıl böyle bir şey dersin" dedi ve beni omuzlarımdan yere itti, yere düşürdü. Bir müddet yerde kaldım" dediği öğrenildi. 

Ataşehir yumruk ile ilgili görsel sonucu

Saldırganın tıp fakültesi öğrencisi olduğu öğrenildi 
Olaydan sonra polis ekipleri kayıplara karışan şüpheli şahsı belirlemek için çalışma başlattı. Olayın yaşandığı mahallenin yakın yerlerindeki 20’den fazla güvenlik kamerasını inceledikten sonra şüphelinin tıp fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Hakan D. olduğunu belirledi. Yapılan incelemeler sonrasında yeri belirlenen Hakan D. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ataşehir Asayiş Büro Amirliğine götürülen Hakan D.’nin sorgusu sürüyor. 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...