Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan'a 'küfürlü tweet' CHP'de istifa getirdi

- Güncelleme:
Başbakan'a 'küfürlü tweet' CHP'de istifa getirdi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın annesine an küfürlü bir tweet attığı iddia edilen CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Umut Tuğluoğlu görevinden istifa etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesine Twitter hesabından küfürlü bir tweet attığı iddia edilen CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Umut Tuğluoğlu görevinden istifa etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın annesine Twitter hesabından küfürlü bir tweet attığı iddia edilen CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Umut Tuğluoğlu'nun, mesajı atıp atmadığı netleşmemesine karşın Parti tarafından 'siyasi nezaket' çerçevesinde istifası istendi. Tuğluoğlu görevinden istifa etti. nbsp;Umut Tuğluoğlu'nun cumartesi gece yarısı Twitter hesabından Gezi Parkı eylemleri sırasında ellerinde sallamalarla eylemcilere saldıran kişiler üzerinden AK Parti 'lilere ve Başbakan Erdoğan'ın annesine yönelik küfür içeren bir paylaşımda bulunduğu iddia edilmişti. Tuğluoğlu, söz konusu küfürlü tweetlerin kendisine ait olmadığını ifade etmişti. 'PROVAKASYON AMAÇLI BİR SALDIRI'
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da bugün sabah saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak, paylaşımın Tuğluoğlu'na ait olmadığını belirtti. Alçın açıklamasında, Tuğluoğlu adına sosyal medyada bir mesaj yer aldığını, mesajla Başbakan Erdoğan'ın rahmetli annesine son derece seviyesiz, ahlaksız, ölçüsüz ve maksatlı, provokasyon amaçlı bir saldırıda bulunulduğunu kaydetti. İl Başkanlığınca yapılan ilk incelemede böyle bir mesajın Umut Tuğluoğlu tarafından atılmadığının anlaşıldığını ifade eden Alçın, şunları kaydetti: "Konu savcılığa bir suç duyurusu ile taşınmış ve olayın doğruluğunun tespit edilmesi istenmiştir. Partimize zarar vermeye yönelik böylesi provokasyonlara izin vermeme adına savcılığın olayın üzerine giderek kısa zamanda olayı açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Ayrıca Ankara İl Yönetim Kurulumuz konuyu değerlendirecek ve partilimizden kaynaklanan bir durum var ise gereğini yapacaktır."
'SİYASİ NEZAKET KORUNMALI'
Önceki gün konuyu incelediklerini ifade eden CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise Tuğluoğlu'nun bugün istifasını istediklerini belirtti. İstifasını Yıldız'a sunan Tuğluoğlu'nun dilekçesinde istifa gerekçesinin "özel sebepler" olduğu kaydedildi. Radikal'e konuşan Yıldız, "Umut'un istifasını aldık. Görevini de açığa almıştık. Ben aradım, kendisiyle konuştum. Oradaki cümleler hiç hoş değil. Siyasi nezaketin korunması, sağlanması bizim için önemli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...