Taksim'de son durum, polis müdahale etti, gözaltılar var

Taksim'de son durum, polis müdahale etti, gözaltılar var

GÜNDEM Haberleri

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla İstiklal Caddesi'ni girişinde düzenlenen gösteriye müdahale edildi. Müdahale sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

Taksim Gezi Parkı'nın bugün öğlen kullanıma açıldığı duyururken ilerleyen saatlerde polis tarafından parka girişler durduruldu, Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla düzenlenen gösteriyeyse müdahale edildi. Müdahale sırasında polis bazı göstericileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nden Mücella Yapıcı, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Halkların Demokratik Kongresi yöneticisi Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar'ın da bulunduğu bildiriliyor. İstiklal Caddesi'nde polisin müdahalesi ve göstericilerin eylemleri sürüyor. Gezi Parkı gösterilerinin ardından kamunun kullanımına kapatılan Taksim Gezi Parkı'nın bugün öğle saatlerinde İstanbul Valisi Avni Mutlu'nın da katıldığı bir törenle yurttaşların kullanımına açıldığı duyurulmuştu. Ancak akşam saatlerinde polisin parka girmek isteyenlere engel olduğu ve parkta bulunanları da çıkartmaya çalıştı. Parkta bulunanlardan bazıları polise tepki gösterirken, park ve çevresine birçok polis sevkedildi. İstanbul Valisi Hüseyim Avni Mutlu yaşanan gerginliğin ardından Twitter adresinden şu açıklamayı yaptı: "Gezi parkı halkın kullanımına açıldı. Fakat parkı izinsiz gösteri ve işgal alanına dönüştürmek isteyen pek çok çağrı yapılmaya devam ediyor." Taksim Dayanışması ise bugün TSİ 19.00'da Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...