Beşiktaş'taki sponsor krizinde son söz Başkan Fikret Orman'ın

Beşiktaş'taki sponsor krizinde son söz Başkan Fikret Orman'ın

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ta basketbol takımına bir yılı aşkın süredir sponsor 'bulunamaması'na dair taraftar tepkisi sürerken, yürütülen çalışmalarda yetkinin başkan Fikret Orman'da olduğu öğrenildi.

Beşiktaş'ta basketbol takımına bir yılı aşkın süredir sponsor 'bulunamaması'na dair taraftar tepkisi sürerken, bu konuda yürütülen çalışmalarda yetkinin başkan Fikret Orman'da olduğu öğrenildi. Sponsorsuz geçilen 2012-2013 basketbol sezonunda taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi sponsor bulmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Milangaz sponsorluğunda üç kupa kazanılan 2011-2012 sezonundan beri kulübün istediği şartlarda bir sponsorluk anlaşması imzalayamayan siyah-beyazlılarda, bu doğrultudaki çalışmaları basketbol şubesinin değil, bizzat Başkan Fikret Orman'ın götürdüğü öğrenildi. Basketbolda bir önceki yıl yakalanan tarihi başarı ve takımın Euroleague'de mücadele edecek olmasına rağmen kulübe hedeflenen maddi desteği sağlayacak bir sponsor bulunamaması, özellikle sosyal medyada Beşiktaşlı taraftarların büyük tepkisine neden olmuş, geçen sezonki göreceli başarısızlık da "sponsorsuzluğa" bağlanmıştı. Taraftarlar, Çarşı grubunun Gezi Parkı olayları sırasındaki tavrı nedeniyle kamuoyunda kazanılan sempatiye rağmen bu yıl da aynı sorunun sürmesi nedeniyle sosyal medyada benzer eleştirilerde bulunuyor.
Yönetim, geçtiğimiz yıl sponsor bulunamamasına gerekçe olarak, görüşülen şirketlerin, kulübe aktarılacak paranın basketbol şubesi dışında kullanılmasından endişe etmelerini ve bu yüzden anlaşmaya yanaşmamalarını göstermişti. Yönetim bu endişeleri gidermek için basketbol şubesini "Beşiktaş Basketbol A.Ş." olarak ayırmıştı. Ancak sponsorluk görüşmelerinin bu yıl da Orman tarafından götürülmesi, aynı sorunların tekrar yaşanması endişesini doğuruyor.
1.5 MİLYON DOLARLIK TEKLİF REDDEDİLDİ
Sponsorluk görüşmelerinin sürdüğünü belirten Beşiktaşlı yöneticiler ise şu ana kadar ismi açıklanmayan bir şirketten 1.5 dolarlık bir teklif alındığını ancak bu meblağın yönetim tarafından yetersiz bulunduğunu ifade etti.
Sponsor bulmuş olmak için anlaşma yapmak istemediklerini belirten yöneticiler, halen bu doğrultudaki görüşmelerin sürdüğünü ancak sponsor bulunamaması halinde de mevcut bütçeyle güçlü bir kadro kurulacağının sözünü verdi. Yönetim bu noktada koç Ahmet Kandemir'in düşük fiyata kaliteli ABD'li oyuncu bulma konusundaki maharetine güveniyor.
SALONUN İSİM HAKKI DA VERİLECEK nbsp;
Sponsorluk anlaşması yapılacak şirkete, Akatlar Spor Kompleksi'nin isim hakkı da verilecek.
Beşiktaş basketbol takımının yeni sezondaki lig karşılaşmalarını Akatlar'da, Eurocup maçlarını ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynaması bekleniyor. nbsp;
Geçen yılki başantrenörlük görevinin ardından yeni sezon öncesi basketbol direktörlüğüne getirilen Erman Kunter, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sponsor bulunmaması halinde kulübün yabancı oyuncu bütçesinin 1 milyon 250 bin dolar, yerli oyuncu bütçesinin ise 1 milyon dolar olacağını duyurmuştu. Ancak yöneticiler, bu bütçeye önceki seneden kalan borçların dahil olmadığını, borçlara ayrılan meblağ ile birlikte Kunter'in belirttiği bütçenin üzerine çıkılacağının altını çizdi. Yöneticiler ayrıca yerli ve yabancı oyuncu transferlerine ayrılan bütçe oranlarının da değişebileceğini ifade etti.
KADRO SON KEZ "SİL BAŞTAN"
Yöneticiler ayrıca, yeni sezonda transfer edilecek oyuncularla 2-3 yıllık sözleşmeler imzalanacağını ve her sezon başı karşılaşılan "sil baştan" politikasının terk edilerek, arzulanan kadro istikrarının yakalanacağını belirtti.
Bu doğrultuda özellikle genç oyuncuları kadrosuna katmayı hedefleyen yönetimin transfer etmeyi düşündüğü basketbolcular arasında bonservisleri Fenerbahçe Ülker'de bulunan iki isim olduğu öğrenildi. Bu oyuncuların kiralama yoluyla değil, bonservisleriyle birlikte alınarak transferinin amaçlandığı belirtildi.
Yeni sezon öncesi kadrodaki yabancı oyuncuların tamamını gönderme kararı alan yönetim, kendilerine sunulan teklifi kabul etmeyen Türk oyuncularla da vedalaşacak.
SALONUN İSİM HAKKI DA VERİLECEK nbsp;
Sponsorluk anlaşması yapılacak şirkete, Akatlar Spor Kompleksi'nin isim hakkı da verilecek.
Beşiktaş basketbol takımının yeni sezondaki lig karşılaşmalarını Akatlar'da, Eurocup maçlarını ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynaması bekleniyor. (hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...