Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sabancı Üniversitesi birinciliği kaptırdı

Sabancı Üniversitesi birinciliği kaptırdı

GÜNDEM Haberleri

Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'nde geçen sene birinci sırada yer alan Sabancı Üniversitesi koltuğundan oldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi"ni açıkladı. Geçen sene ilk kez açıklandan endekste Sabancı Üniversitesi ilk sırada yer alıyordu. Sabancı bu sene 84 olan puanını bu yıl 85,8'e çıkarmasına rağmen birinciliği ODTÜ'ye kaptırdı. Türkiye'de ilk kez geçen yıl hazırlanan "Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi"nin ikincisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklandı. Endeksde ilk 10'da Yer Alan Üniversiteler ve puanları şunlar:
1.ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 86 puan
2.SABANCI ÜNİVERSİTESİ 85,8 puan
3.İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 82,7 puan
4.BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ 76,3 puan
5.İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 72,5 puan
6.İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 68,1 puan
7.ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ 67,4 puan
8.KOÇ ÜNİVERSİTESİ 61,7 puan
9.TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ 57 puan
10.HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 56,7 puan
Türkiye'de ilk kez geçtiğimiz yıl TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile ülkemizin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi duyuruldu. Söz konusu endekste üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artmasına böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralanıyor. Geçen yıldan itibaren her yıl açıklanma kararı alınan Endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK'in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TPE, Kalkınma Bakanlığı, TÜBA, TTGV ve KOSGEB katkı sağladı.
Sabancı Üniversitesi 2012 yılında ilk kez açıklanan Endeks'te 84 puanla birinci, ODTÜ 83 puanla ikinci sırada yer alırken, bu yıl da üçüncü sırada yer alan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ise 70 puan almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...