Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihî bina alevlere teslim oldu

Düzenleyen:
Tarihî bina alevlere teslim oldu

YAŞAM Haberleri

Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1. dereceden koruma altına alınan 400 yıllık bina, alevlere teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, Çankaya’da Aziziye Mahallesi Kuloğlu Sokak’ta bulunan tarihî binada saat 18.30 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinleri, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar, itfaiye ekipleri gelene kadar ellerindeki hortumlarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye erleri, yangına hızla müdahale etmeye başladı. Yangın, itfaiye erlerinin hummalı çalışması sonucu söndürülse de, tarihî bina kullanılamaz hale geldi.

Yanan tarihî binayı Cumhuriyet dönemi milletvekillerinden Şakir Kınacı’nın Rum sahiplerinden satın aldığı, şimdiki sahiplerinin ise Kınacı’nın torunları Şakir Abdullah Kınacı ve Nevin Erikenel olduğu öğrenildi.  

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...