Eli palalı esnaf, 'Bunlar yüzünden iflas ettim'

Eli palalı esnaf, 'Bunlar yüzünden iflas ettim'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gezi Parkı olayları sırasında Taksim'de elindeki palayla eylemci kovalayan Sabri Ç, 'Tek suçumuz Taksim'de esnaf olmak. Ben iflas ettim' dedi.

Gezi Parkı olayları sırasında cumartesi akşamı Taksim Talimhane'de bir kadına elindeki palayla müdahale edip tekme atan ve mahkemece serbest bırakılan Sabri Ç., basının önüne çıktı. Eylemcilerin kendilerine saldırdığını öne süren Sabri Ç., "Korkunç bir şey yaptım. Kabul ediyorum. Ama bana da saldırdılar. O kadına zarar vermek istemedim. Tek suçumuz Taksim'de esnaf olmak. Ben iflas ettim" dedi. Avukatının ofisinde bir basın toplantısı düzenleyen Sabri Ç. olay gününü şöyle anlattı: "Eylemciler mekana girmek istedi, zarar gelmesinden korktuğumuz için izin vermedik. Bende palayı alarak saldıranları püskürtmek istedim. Küfür ettiler. Kalabalık bir gurup bana vurmaya başladı. Bizi linç edeceklerdi. Camlar kırıldı, içeriye misket attılar. Görüntüleri olan kadına bana saldırdığı ve küfür ettiği için saldırdım. Bir kadına vurduğum için pişmanım. Ben korkunç bir şey yaptım bunu kabul ediyorum. Pişmanım. Ama kadın zarar görmedi. Palanın ortasıyla tokat atar gibi vurdum, zarar vermek istemedim. Döner işi yaptığımız için pala mekanımızda vardı. Aslında adı ''zırh''... Tek suçumuz Taksim'de esnaf olmamız. Ben ne polisi ne de eylemcileri savunuyorum. Polis bizi kollamadı. Taksimdeki esnafı düşünsünler. Ben iflas ettim, elemanlarımı işten çıkardım, borçlarım var, ne yapacağımı bilemiyorum. AKP'li değilim, Kürt olduğum için BDP'ye oy verdim. Bu olayların her hangi bir partiye mal edilmesini istemiyorum."
Sabri Ç. olayların ardından telefonda tehdit edildiğini de kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...