Bakan, Boyner'i işaret etti, 'Hesabı çapulcu patronlar ödesin'

Bakan, Boyner'i işaret etti, 'Hesabı çapulcu patronlar ödesin'

GÜNDEM Haberleri

Bakan Nihat Ergün, Gezi eylemlerinde kamu ve işyerlerine saldırıların faturasının 'Ben de çapulcuyum' diyen iş adamlarına yollanmasını istedi.

Sabah gazetesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Gezi Parkı'ndan Mısır'a, hurda araçtan yerli otoya kadar pek çok konuyu konuştu... nbsp;Sıcak gündem Mısır'la başlamak istiyorum. Mısır'la Türkiye'yi benzetenler var...Türkiye ile Mısır'ı ancak darbe beklentisi ve özentisi içinde olanlar mukayese eder. O özenti içinde olanlar da hâlâ var. Demokrasi içinde yer almak için çalışacaklarına darbe olmasını istiyorlar. Türkiye çok acı tecrübeler yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de bu darbelerin ülkeye yüklediği maliyetleri gördü. Artık herkesin rolü belli. TSK'nın görevi siyaseti dizayn etmek değil. Eskiden siyasi ihtirasları olanlar askeri kullanıyordu. Şimdi iktidardan memnun olmayanların gideceği tek yer var, o da halk. Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir" diyenler ve darbe beklentisi içinde olanlar var...
Darbelere rağmen demokrasi geleneği yerleşti. Sandıkla gelip sandıkla gidiyorsun. Şimdiye kadar seçimi kazanıp gitmem diyen iktidar olmadı. İktidar olmak isteyen halka inecek. Bence muhalefet partisi kendisini bir şeye benzetemeyince bizi bir şeylere benzetmeye kalkıyor. Mesela diktatöre benzetiyor. Sen bizi bir şeye benzetme. İktidar olmak istiyorsan kendini muhalefet partisine benzet. Sana vereceğim en iyi örnek İngiltere İşçi Partisi.
nbsp;Ne yaptılar?
18 yıllık muhafazakâr parti iktidarından sonra çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirip hükümete geldiler. CHP '6 ok'u değiştirmeye hazır mı? Devletçilik ilkesinden vazgeçmeye hazır mı? Bizi sorgulayacağına kendisini yenilesin. Sen Türkiye'nin geleceğinin değil, geçmişinin partisisin. Biz kendimizi gözden geçiriyoruz. Demokraside seçmenin aklına itibar edilir.
nbsp;Gezi eylemlerinden sonra bir gözden geçirme yaptınız mı?
Türkiye'deki değişimi en yakın takip eden partiyiz. Demokratik olmayanları bir kenara bırakırsak, parktaki gençler Türkiye'nin en hızlı değişimi yaşadığı son 10 yılda yetişti. Bunlarla en güçlü diyalogu yine AK Parti kurabilir. Hükümete dönük eleştirileri ya da beklentileri olabilir. Bunları biz okuruz. Statik bir parti olan CHP değil.
HURDA TEŞVİKİ YIL SONUNA KADAR ÇIKAR
nbsp;Hurda araçlara verilecek teşvik konusunda son durum nedir?
Maliye ile çalışıyoruz. Daha önce kamyon ve otobüslerle ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı vergi borcunu silen ve eski araca 5 bin TL verilen bir sistemin benzerini 20 yaş üstü otomobillerde de yapmayı düşünüyoruz. Eski aracı olan yeni otomobil alırsa (Türkiye'de üretilen araçlardan) o nakit desteğini peşinat olarak kullandırma düşüncesindeyiz. Yılsonuna kadar tamamlarız.
nbsp;Çözüm sürecinden sonra artan yatırımla bölgeye kaç yeni OSB yapıldı?
Çözüm süreci bölgedeki atmosferi değiştirdi. İnsanlar moral ve motivasyon kazandı. Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yer kalmadı. Diyarbakır, Batman, Van başta olmak üzere bölge illerinde en az 15 OSB yapılmaya başlandı.
nbsp;Bir de OSB'lerde ruhsat alıp yatırım yapmayanların durumu var?
Evet bugüne kadar bin 100 parseli iptal ettik.
KOBİ'LERE FAİZ DESTEĞİ YOLDA
nbsp;KOBİ'lerle ilgili yeni bir paket var mı?
Yıl sonuna doğru bir kredi faiz destek paketi çıkarabiliriz.
nbsp;Tüzükteki madde sizi de etkiliyor. İzmit'e belediye başkanı olacak mısınız?
Öyle bir niyetim yok. Daha önce belediye başkanlığı yaptım. Siyasette birçok alan var. Arka plandan da destek sunarız. Siyasetin her kademesinde çalıştım. Gençlere tecrübelerimizle destek veririz.
İDEALİST SANAYİCİ YOK
nbsp;Yerli otoyu çok konuştuk ama ne olacak?
Artık konuşmayalım birisi yapsın. Sanayiciler eskisi gibi idealist değil. Kâr maksimizasyonu ön planda. Babalar var ama yiğit değiller. Anadolu'da yiğitler var onlar da baba değil. Şimdi TÜBİTAK elektrikli araç için çağrıya çıktı. Pil ve motor geliştirenlere 100 milyon TL verilecek. Teklif verenler arasında Derindere ve Osman Boyner de var.
AHLâKSIZ ADAM BENZETMESİ
"Faiz lobisi"yle ilgili inceleme başladı mı?
Suç işleyen varsa yargı süreci çalışacak. Bu olaylardan 'faizler artsın' diye yararlanmak istediyseniz o zaman da toplum iş ahlâkınızı sorgular. Ülkenin istikrarsızlaşmasından kâr elde etmek istediyseniz ahlâksız bir adamsınız.
O İFADEYİ SAHİPLENDİLER
nbsp;Ahlâksız adama ceza olacak mı?
Yaptıkları içinde suç tespit edilirse ona göre değerlendirilir. O dönemde bazı iş adamları 'Ben de çapulcuyum' diyerek o ifadeyi sahiplendi. Ben olsam, molotof atanı, yakıp-yıkanı bulamıyorsam faturayı bu iş adamlarına yollarım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...