Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polisten HDP'li vekile: Şehidimiz var bunu yapmayın

Düzenleyen:
Polisten HDP'li vekile: Şehidimiz var bunu yapmayın

GÜNDEM Haberleri

HDP Milletvekili Feleknas Uca, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması için Diyarbakır'dan Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), TBMM ve Adalet Bakanlığı'na mektup gönderme eylemi öncesi açıklama yapmak istedi. Bu sırada güvenlik önlemi alan polis memurlarından biri, HDP'li vekile 'Bugün şehidimiz var. Açıklama yaptığınızda alkış ve zılgıt atmanızı istemiyoruz' dedi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca, İmralı Adası'nda hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme yapılabilmesi için TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na 2 bin mektup gönderildi. Yenişehir ilçesinde bulunan PTT Ofis Şubesi'ne mektupları teslim etmek için gelen HDP'li Uca, burada basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada, eylem için güvenlik önlemi alan polis memurlarından biri, Uca ile açıklama öncesi görüştü. Polis, Uca'ya önce neler yapacaklarını sordu. HDP'li Uca, Öcalan ile görüşmenin sağlanması için TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na mektup göndereceklerini ve konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine polis memuru, bugün sabah saatlerinde terör operasyonunda 1 polisin şehit olduğunu belirterek, yapacakları açıklamada alkış ve zılgıt istemediklerini söyledi. HDP'li Uca da polise, açıklama sırasında alkış ve zılgıt olmayacağını, aynı hassasiyeti kendilerinin de taşıdığını söyledi.
Polisten HDP'li vekile: Şehidimiz var bunu yapmayın
Polisle yaptığı görüşmenin ardından Kürtçe açıklama yapan HDP'li Uca, Öcalan ile bir an önce görüşmenin sağlanması gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından HDP'li Uca ile beraberindekiler, hazırladıkları mektupları TBMM, CPT ve Adalet Bakanlığı'na iletmek üzere PTT yetkilisine teslim etti.
Polisten HDP'li vekile: Şehidimiz var bunu yapmayın

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...