Taksim'de polisle çatışan 8 eylemci tutuklandı

Taksim'de polisle çatışan 8 eylemci tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olayları ile ilgili geçtiğimiz Cumartesi akşamı Taksim'de gözaltına alınan 59 kişiden, 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Gezi Parkı olayları ile ilgili geçtiğimiz Cumartesi akşamı Taksim'de gözaltına alınan 59 kişiden, 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 59 kişi savcıya ifade verdi. 3 savcı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin sorgusu yaklaşık 7 saat sürdü. "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "Polise mukavemet" iddiasıyla ifadeleri alınan 59 şüpheliden, 51'i savcılık tarafından serbest bırakılırken 8'i tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 8 kişinin "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "Polise mukavemet" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Cumartesi akşamı Taksim'de toplanarak Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba polis müdahale etmiş, olaylar sırasında 59 kişi gözaltına alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...