Türkiye Mısır'daki katliama sessiz kalmadı

Türkiye Mısır'daki katliama sessiz kalmadı

GÜNDEM Haberleri

Ankara Gençlik Platformu üyeleri, Mısır'da namaz kılan halkın üzerine ateş açılmasını protesto etti.

Ankara Gençlik Platformu üyeleri, Mısır'danamaz kılan halkın üzerine ateş açılmasını protesto etti. Ankara'da bir grup, Mısır'da namaz kılanların üzerine ateş açılması ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesini protesto etti. Ankara Gençlik Platformu üyeleri, öğle namazından sonra Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, üzerinde "Mursi yalnız değilsin", "Diren Mursi, Türkiye Seninle", "Mısır'daki katliamları durdurun" yazan pankartlar açtı. "Müslümanlar kardeştir, darbeciler kalleştir", "Mursi üzülme Allah bizimle", "Yaşasın Mısır'ın şanlı direnişi" sloganları atan grup, daha sonra Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Binası önünde namaz kılarken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden göstericiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından grup, tekbirler eşliğinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yürüdü. "Yankee go home" ve "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol" sloganları atan grup, burada üzerine benzin döktükleri Amerikan bayrağını yaktı.
Grup adına basın açıklaması yapan gazeteci Adem Özköse, namaz kılanların üzerine ateş açılmasını ve onlarca kişinin öldürülmesini katliam olarak nitelendirdi. Özköse, "Bu alçakça katliamı protesto ediyor, kınıyor ve bu katliamın arkasındaki, içeriden ve dışarıdan bütün katillere, darbecilere cehennem ateşini hatırlatıyoruz" dedi.
"Müslüman kardeşlerimizin yanındayız"
Mısır'da direniş zaferle sonuçlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Özköse, "emperyalist şebekenin" meydanlara inen 30 milyon kişiyi görmezden geldiğini söyledi. Özköse, "Mısır'da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Muhammed Mursi'nin ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Tevhit ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.
"Ağır bedel ödemeye hazırız"
Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak da Skes-Picot Anlaşması ile Ortadoğu'nun hem fiziksel hem de psikolojik sınırlara ayrıldığını söyledi. Küresel emperyalizmin İslam coğrafyasını Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni gibi suni sınırlarla ayırmaya çalıştığını, Türkiye'nin ise bu sınırları birleştirmeye çalıştığını aktaran Albayrak, şunları söyledi: "Mısır'daki darbe, Türkiye'ye yapılmak istenen bir darbedir. Ancak bu darbeler tutmayacak. Demokrasi saatini geri almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna tevessül edenlerin alnını karışlayacağız. Ağır bedel ödemeye hazırız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...