Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrailliler Mavi Marmara özründen rahatsız

İsrailliler Mavi Marmara özründen rahatsız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Mavi Marmara olayı nedeniyle Türkiye'ye özür dilemesinden rahatsız olduğu belirtildi.

Başbakan Benjamin Netanyahu'nunMavi Marmara olayı nedeniyle Türkiye'ye özür dilemesindenrahatsız olduğu belirtildi. Yapılan ankette, İsrailliler'in yüzde 71'inin İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2010 yılındaki Mavi Marmara olayından dolayı Türkiye'den özür dilemesinin haklı gerekçesi olmadığını düşündüğünü bildirdi. Jerusalem Post gazetesi Begin-Sadat Center for Strategic Studies'in düzenlediği anket sonuçlarını yayınladı. Haberde, İsrailliler'in büyük bir çoğunluğunun İsrail'in Türkiye'ye özürünü onaylamadığını yazdı. Ankete göre Yahudiler'den daha fazla orandaki İsrailli Arap da Başbakan Erdoğan'ın Yahudiler'e duyduğu nefret ve Yahudilik karşıtı inançlarının İsrail ile ilişkilerini belirleyen ana faktör olduğunu düşünüyor. Ankette, İsrailliler'in sadece yüzde 28'i her iki ülkenin ilişkilerinin gelecek yıllarda düzeleyeceğine inanıyor. Yüzde 42'si ise, İsrail-Türkiye ilişkilerinin aynı kalmasını beklerken yüzde 30'u ilişkilerin daha kötüye gideceğini tahmin ediyor. Gazete haberinde, İsrail Başbakanı Netanhayu'nun Gazze'ye giden Mavi Marmara yardım gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan baskın sonucu 8 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan olayın ardından İsrail'in Türkiye'ye geçen mart ayında özür dilediğini ve Türkiye'nin olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesini talep ettiğini hatırlattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında hükümetin başına gelmesi ile birlikte iki ülke ilişkilerinin daha kötüye gittiğini savunan gazete, bundan önce Türkiye'nin İsrail için en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...