Gezi Parkı gece açıldı, Vali son kez uyardı

Gezi Parkı gece açıldı, Vali son kez uyardı

GÜNDEM Haberleri

Gün içerisinde açılan ve kısa süre sonra yeniden kapatılan Gezi Parkı, gece yarısına doğru yeniden açıldı.

Gezi Parkı gece yarısına doğru yeniden açıldı. Parkta herhangi bir genginlik yaşanmazken, Taksim Meydanı da sakin. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, valilikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mutlu, 18.30'da gerçekleşen müdahaleler sonunda 37 kişinin gözaltına alındığı ve bunların 7'sinin Taksim Platformu üyesi olduğu bilgisini verdi. Gezi Parkı'nın yapılan düzenlemelerin ardından yeniden halkın istifadesine sunulduğunu anımsatan parkın sürekli halkın kullanımına açık kalması için hassasiyet ve duyarlılık talep ettiklerini anlatarak, "Gezi Parkı açıktır ama olaylar olduğu sürece, halkın parkı maalesef kapalı kalmak durumundadır. Bu bizim arzu ettiğimiz birşey değildir" dedi. Taksim'de gösterilen yaklaşımın milletin sağduyusuyla örtüşmediğini söyleyen Mutlu, "Milletimizin sağduyusu bunları görüyor. Gezi Parkı açıktır ama gösteri yapmak istemeyenlere açıktır. 'Ben gösteri yapacağım' diyorsanız, parklar gösteri alanı değildir. Gösteri alanları vardır..." dedi.
"AYNI TABLOYU YAŞADIK"
Park açıldıktan sonra İstanbullular'ın parkı gezmeye başladığını söyleyen Mutlu, Taksim Platformu'nun Gezi Parkı'na gidilmesi yönünde çağrı yaptığını aktararak, bu tür çağrıların toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına aykırı olduğunu dile getirdi.
Vali Mutlu, Taksim Platformu'nun bugüne kadar yaptığı çağrılarda ortaya çıkan tabloların kamuoyu tarafından bilindiğini söyleyerek, "Bir kez daha bu tabloyu maalesef yaşadık. Zira bu platformun yapmış olduğu bütün çağrılar sonucunda Taksim'de maalesef emniyet güçlerimizle göstericiler arasında hepimizi rahatsız eden, polisle çatışmayı maalesef öncelikleyen tablolar olduğunu biliyoruz. Bu tabloyu da bugünkü çağrıyla birlikte yine yaşadık" diye konuştu.
"ESNAF SİFTAHSIZ KAPATIYOR"
Sayıları 7-8 binlere kadar ulaşan kalabalıklar tarafından parkın adeta yeniden bir işgal görüntüsü içerisine sokulmak istendiğini ve yeni bir çatışma ikliminin oluşturulduğunu belirten Mutlu, yaşananların bölgedeki esnafı da zor duruma soktuğunu, olumsuz durumlarda metronun kullanıma kapatıldığını ve halkın mağdur olduğunu dile getirdi.
"KİMSE ÇİÇEKLERİ KOKLAMADI"
Mutlu, daha önce yaptığı çağrıları yinelediğini bildirerek, "Parkın içerisine saat 14.00'te açtıktan sonra girmiş olan bazı marjinal grup üyelerinin polisimizle de nasıl bir diyalog içine girdikleri ve orada ne gösteriler yaptıklarına da sizlerin de şahit olması lazım. Gezi Parkı'nı açtıktan sonra da pek çok bu gruplara mensup kişiler, parkın içinde eylemlerini, gösterilerini yapmaya başladılar. Yani biz parkı açtıktan sonra kimse gidip banklarda oturmadı, çiçekleri koklamadı, hiç kimse çimlerin üzerinde yatmadı. Herkes slogan atmanın, ellerinde pankartlarla gösteri yapmanın ve Taksim'in, Gezi Parkı'nın bir direniş alanı olduğunun sloganlarını attılar."
"ISRARLI DURUŞUN ANLAMI NE?"
Vali Mutlu, "Taksim Platformu'nun ısrarla bu duruşu sürdürmesinin anlamı nedir? Esnafın ekmeksiz kalması, halkın Taksim'e çıkamaması... Bunları bundan sonra daha yoğun bir şekilde medyamızla paylaşacağım. Artık bu kanunsuz çağrıları yapanların her defasında 8-10 bin kişi toplanıp, 'Taksim Meydanı'nı istediğimiz gibi işgal edeceğiz. Gezi Parkı'nda da gidip oturacağız. Halka da burayı kapatacağız' yaklaşımlarının halkımız tarafından da net olarak anlaşıldığından eminim" dedi.
PLATFORMDAN 7 KİŞİ GÖZALTINDA
Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili halka bir mesaj vermek istediğini söyleyen Mutlu, "Buradan halkımızla bir kez daha paylaşıyorum: Bunu yapanlar hukukun dışındadır. Kendilerini hukukun içerisinde hareket etmeye davet ediyorum. Taksim Platformu'nun 7 mensubu bugün gözaltına alınmıştır. Polisimizden, göstericilerin içerisinde gösteri gruplarıyla birlikte çatışmaya giren, bu yapıyı halkımıza özellikle ve özellikle tanıtıyorum..." şeklinde konuştu.
ATEŞ EDEN KİŞİ GÖZALTINDA
Öte yandan Vali Mutlu, çıkan olaylarda silahla ateş eden kişinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.
Vali Mutlu, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Bugün Taksim Platformu'nun Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı sonrası çıkan olaylarda silahla ateş eden şahıs, emniyetçe yakalanıp, gözaltına alındı" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...