Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar spekülasyonu

Düzenleyen:
Dolar spekülasyonu

Ekonomi Haberleri

Büyüyen Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için harekete geçen karanlık odaklar terör kartını yeniden açarken, diğer taraftan da doları yükselterek spekülasyonu körüklüyor

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken, özellikle dolarda yaşanan spekülatif oynaklık yeniden gündeme geldi. Yılların hayali yerli otomobil konusunda çok önemli adımların atıldığı ve artık isim isim şirketlerin belli olduğu geçen hafta, taşeron terör örgütleri yeniden devreye sokuldu. Bununla da yetinmeyen karanlık odaklar, dolarda spekülatif hareketlere imza atarak Türkiye’yi güç duruma sokmaya çalışıyor. Cuma gününe 3,80’e yakın seviyelerden başlayan dolar, akşam saatlerinde 3,89’a kadar yükseldi ve tarihî zirvelerine yaklaştı. Türkiye, son dönemlerde bütün engellemelere rağmen elde ettiği yüksek büyüme performansı, artan ihracat gelirleri, milli ekonomi konusunda attığı önemli adımlarıyla gündemde bulunuyor. Bu yükselişi Rusya ve Azerbaycan gibi komşuları, Katar gibi stratejik ortaklarıyla geliştiren Türkiye, özellikle batıyı rahatsız etmeye başladı. ABD’de devam eden iş adamı Rıza Sarraf’ın davasıyla ilgili ortaya atılan asılsız iddialar da, piyasa spekülasyonu çerçevesinde kullanılmaya başlandı.

3,94 TL’YE DİKKAT
Analistler, yüksek gelen enflasyon rakamlarında kur geçişkenliğinin de etkisini göstereceğini, bu sebeple güçlü TL için atılacak adımların kaçınılmaz öneme sahip olduğunu vurguluyor. Dolarda önümüzdeki hafta 3,94 seviyesinin önemli direnç olarak takip edileceğini vurgulayan analistler, geri çekilmelerin yaşanması halinde 3,83 - 3.78 seviyelerin dikkatle takip edileceğini vurguluyor. Bu arada geçtiğimiz hafta bono faizlerinin de son yılların en yüksek seviyelerine ulaşarak, yüzde 13’ün üzerine tırmanması dikkatlerden kaçmadı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...