Yakalama emri Belçika’ya ulaştı!

Düzenleyen:
Yakalama emri Belçika’ya ulaştı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İspanya Ulusal Mahkemesi, Katalonya Özerk Yönetiminin tek taraflı bağımsızlık ilanındaki rolleri sebebiyle “devlete karşı başkaldırma, ayaklanma ve kamu malını kötüye kullanmakla” suçlanan eski Katalan lider Carles Puigdemont ve 4 bakanı hakkında Avrupa çapında yakalama kararı çıkarmasının ardından gözler Belçika’ya çevrildi.

Kararın kendilerine ulaştığını açıklayan Belçika Federal Savcılığı, 5 kişi hakkında yürütülecek yasal süreç hakkında açıklama yaptı. İsmi geçen kişilerin bulunup soruşturma hakiminin karşısına çıkarılacağı ve hakimin 24 saat içinde karar vereceği belirtilen açıklamada, “Soruşturma hakimi tutuklama emri çıkarmama ya da tutuklama emri çıkararak belirli şartlar altında serbest bırakılmasına hükmedebilir. Tutuklama emri çıkarsa dava Asliye Mahkemesine iletilecek ve 15 gün içinde emrin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. Asliye Mahkemesinin kararına karşı çıkan olursa İstinaf Mahkemesine itiraz edilebilecek. İstinaf Mahkemesi de 15 gün içinde karar verecek ve buna itiraz olursa dava Temyiz Mahkemesine taşınacak” denildi. Öte yandan yakalama kararı çıkarılan Puigdemont’ın “Video konferans aracılığıyla ifade vereyim” talebi reddedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...