Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD bu yüzden 'darbe' dememiş

ABD bu yüzden 'darbe' dememiş

GÜNDEM Haberleri

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde Mısır'daki olaylara ilişkin neden 'darbe' demediklerini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde ABD'nin Mısır'daki gelişmelere neden darbe demediği sorusuna şu cevabı verdi: "Bu, çok karmaşık ve zor bir durum. Başkan Obama, Mısır ordusu tarafından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılması ve anayasanın askıya alınması kararı hakkında derin kaygı duyduğumuzu ortaya koydu. Şunu da kabul etmek önemli; on milyonlarca Mısırlı, Mursi'nin demokratik olmayan idaresinden dolayı meşru şikâyetlere sahip ve bunun bir darbe olduğuna inanmıyor, yeni bir hükümet istiyor." "Açık olmak gerekirse, bu kararın (darbe olarak nitelendirme) beraberinde getireceği önemli neticeler var ve bu, olanlar hakkında farklı görüşlere sahip milyonlarca Mısırlı için son derece önemli bir konu" diyen Carney, şöyle devam etti: "Burada çok samimi olmak istiyorum. Bu, karmaşık bir durum ve böyle bir karara varmada gereksiz bir şekilde çabucak hareket etmek çıkarlarımıza uygun değil. Çünkü hedefimiz konusunda dikkatli olmaya ihtiyacımız var. bu da (hedefimiz) Mısır halkına demokrasiye geçişlerinde yardım etmek ve ulusal güvenlik çıkarlarımıza bağlılığımızı sürdürmek." Carney ayrıca "Mısır'a yardım programlarımızda ani değişikliğe gitmenin, ABD'nin en iyi çıkarına uygun olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu. Carne, geçiş sürecinin uzlaşıyla tanımlanması gerektiğini de belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...