Teksas'ta kiliseye saldırı: 26 ölü

Düzenleyen:
Teksas'ta kiliseye saldırı: 26 ölü

DÜNYA Haberleri

Teksas'ta bir kiliseye gerçekleştirilen saldırıda vali 26 kişinin öldüğünü bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump, gelişmeleri ziyarete gittiği Japonya'dan takip ettiğini bildirdi. Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı ileri sürüldü.

ABD'nin Teksas eyaletinde, San Antonio kentinin 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'teki First Baptist kilisesinde silahlı saldırı dehşeti yaşandı. Pazar ayininin düzenlendiği sırada kiliseye giren silahlı saldırgan, etrafa rast gele ateş açtı.

Teksas'ta kiliseye saldırı: 26 ölü

TEKSAS VALİSİ: 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 
Teksas Valisi saldırıda 26 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenler arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu, en az 30 kişinin de açılan ateşte yaralandığı öğrenildi.

SALDIRGAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Teksas'ta Sutherland Springs bölgesinde silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.  Saldırıyı gerçekleştiren 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre saldırganın 2009-2013 yıllarında arasında ABD Hava Kuvvetlerinde görev aldı. 

Teksas'ta kiliseye saldırı: 26 ölü

Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü. Saldırganın ise polis kovalamacası sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Teksas'ta kiliseye saldırı: 26 ölü

TEKSAS POLİSİ UYARDI

Teksas Polisi, 26 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı kilise saldırısında, vatandaşlara "evlerinizden çıkmayın" uyarısında bulundu. 

Teksas'ta kiliseye saldırı: 26 ölü
 
FBI GÖREVLİLİERİ OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine FBI görevlileri ve yerel polis intikal etti. Çok sayıda polis ve ambulans helikopteri kilise etrafına indi.

KİLİSEDE EN AZ 50 KİŞİ VARDI

Bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin olduğu belirtildi.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA 

ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. 

Trump, "FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

''AİLESİNİ DE KATLETTİ'' İDDİASI

Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...