Erbil ve Bağdat güçleri arasındaki çatışmalarda 60 Peşmerge öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erbil ve Bağdat güçleri arasındaki çatışmalarda 60 Peşmerge öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Erbil ve Bağdat arasında herhangi bir anlaşmanın sağlanmadığını belirterek, Haşdi Şabi ile çıkan çatışmalarda ise 60 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini, 150'sinin de yaralandığını ifade etti.

Yaver, Erbil kentinde düzenlediği basın toplantısında, Erbil ve Bağdat arasında 16 Ekim'dan bu yana devam eden askeri gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Erbil ve Bağdat arasında sınır kapılarının teslimi ve tartışmalı bölgelerin tamamından Peşmerge'nin çekilmesine ilişkin herhangi bir anlaşmanın sağlanmadığını vurgulayan Yaver, 16 Ekim'den bu yana Kerkük ve çevre bölgelerinden Haşdi Şabi ile çıkan çatışmalarda 60 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini 150'sinin de yaralandığını bildirdi.

IKBY'nin hiçbir şekilde savaştan yana olmadığına değinen Yaver, "Sorunların müzakere ve görüşmelerle çözülmesinden yanayız. IKBY Hükûmeti de tüm beyannamelerinde sorunların çözümünün diyalogla yapılabileceğini defalarca belirtti." dedi.

Yaver, çatışmanın sorunları daha da derinleştireceğini belirterek, bunun beraberinde yıkım getirdiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...