Gezi'ye aç kapa

Gezi'ye aç kapa

GÜNDEM Haberleri

23 gün sonra halka açılan Gezi Parkı, Taksim Dayanışması'nın eylemi sebebiyle yeniden kapatıldı. Park gece tekrar açıldı.

Yasadışı gösteriler sebebiyle 23 gündür kapalı olan Gezi Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından halka açıldı. Gezi Parkı'nı dolaşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, basın açıklaması yaptı. Mutlu, "Park mükemmel hale gelmiş. İstanbullu hemşehrilerimiz, parkların gerçek sahibidir. Ama buralar yine bir gösteri alanına dönüşürse bu halka eziyettir. İzinsiz gösteriye müsaade etmeyiz" dedi. Mutlu, "Gezi Parkı'nda iftar çadırı olacak mı?" sorusuna, "Olmayacak. Burada çadır kurma ve gün boyunca çadırı burada tutma söz konusu değil. Ama ramazan ayına mahsus iftar saatlerinde bir etkinlik yapılacak" cevabını verdi. Daha sonra vatandaşlar parka akın etti. Birçok kişi, parkın içerisinde yenilenen alanları gezerken, bazıları ise çimlere uzanarak kitap okudu. Ama bu durum sadece birkaç saat sürdü. Gezi Parkı, Taksim Dayanışması'nın parkta düzenleyeceğini duyurduğu toplantı sebebiyle yeniden kapatıldı. Girişi yasaklayan polis, parkta bulunanları da dışarı çıkardı. Akşam saatlerinde nbsp;Gezi Parkı'na girmekte ısrar eden göstericilere polis müdahale etti. Bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi. Bu arada, İstiklal Caddesi ara sokaklarda kimliği belirsiz bir kişi, eylemcilerin tacizine uğrayan bir kadını kurtarmak için havaya 5-6 el ateş açtı. Silahlı saldırgan olayın ardından kaçarken bölgeye Özel Tim ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ortamın sakinleşmesinin ardından Gezi Parkı yeniden vatandaşlara açıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...