Dövizli askerlik 6 bin euro

Dövizli askerlik 6 bin euro

GÜNDEM Haberleri

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda dövizli askerliğin 10 bin euro'dan 6 bin euro'ya düşürüldüğünü açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Dövizli askerlik bedeli 10 bin euro'dan 6 bin euro'ya düşürüldü. Bu herhalde yakında yayımlanacak" dedi. Bakalar Kurulu'nda Mısır konusunun görüşüldüğünü söyleyen Arınç, "Sabah namazını kılan göstericilerin üzerine ateş açılması sonucunda şu anda 60'a yakın insanın hayatını kaybettiği bine yakın insanın da yaralandığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Halkıyla savaşan halkına silah doğrultan ve bu sebeple meşru hükümetleri cumhurbaşkanını devirerek yetkileri bir bakasının eline veren bir anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi. Türkiye'nin tavrına değinen Arınç, "Hükümetimiz bu konuda ilkeli ve kararlı tavrını sürdürmeye devam edecek. Demokrasi mücadelesinde yalnız kalmak bizi üzüyor ama hakikatleri söyleyen sadece Türkiye'nin olması da bize gurur veriyor" şeklinde konuştu. Arınç, Mursi'nin Türkiye'ye geleceği yönündeki iddialar için de "spekülasyon" dedi. Gezi Parkı protestoları ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Arınç, elinde satırla sağa sola hücum eden bir kişinin neden serbest bırakıldığının hakime sorulması gerektiğini belirtti. Ayrıca Meclis'teki görüşmeler sırasında AK Parti milletvekili yaralandığı kavgayı "üzücü bir olay" olarak değerlendiren Bülent Arınç, CHP'li vekiller hakkında yargı sürecinin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk süreleriyle aldığı kararı da değerlendiren Arınç, bu konuda gerekçeli kararı beklediklerini belirterek, "Kanun 10 yıllık bir üst limit koymuşsa, hiçbir mahkeme hakimi bununla bağlı değildir. Bu üst limitin geçilmemesi gereklidir. Mahkemeler her zaman tahliye kararı verebilirler" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...