Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran ve Suudi Arabistan arasında 'füze' gerilimi

Düzenleyen:
İran ve Suudi Arabistan arasında 'füze' gerilimi

DÜNYA Haberleri

Yemen'deki Husi güçleri tarafından Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a atılan balistik füze sonrası İran ve Suudi Arabistan arasındaki atışma sürüyor. Suudi Arabistan'ın Tahran yönetimine yönelik suçlamalarına tepki gösteren İran Dışişleri'ne Riyad hükûmetinden cevap geldi.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, Yemen'den Riyad'a atıldığı belirtilen balistik füzenin arkasında İran'ın olduğu suçlamalarını "adaletsiz, sorumsuz, yıkıcı ve provokatif" olarak niteledi. Saatler sonra Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, "İran'a uygun yanıt verme hakkını saklı tutuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Suudi Arabistan, Yemen'den Kral Halid Uluslararası Havaalanına gerçekleştirilen balistik füze saldırısını "savaş ilanı" olarak nitenlendirirken, saldırıdan dolayı İran’ı sorumlu tutmuştu. Suudi yetkililer tarafından yapılan açıklamada Yemen'de faaliyet gösteren Husilerin, İran'ın desteği olmadan böyle bir saldırı gerçekleştiremeyeceği ifade edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...