Bekir Bozdağ, 'Vicdanınız rahat mı'

Bekir Bozdağ, 'Vicdanınız rahat mı'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katliama sessiz kalan dünyaya böyle seslendi.

Mısır ordusunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tutulduğu kışla önünde sabah namazında yaptığı katliama en büyük tepkiyi Türkiye gösterdi. Katliama twitter üzerinden tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Sabah namazında yaşanan katliamı, bu katliamı yapanları ve yaptıranları şiddetle lanetliyorum ve kınıyorum. Mısır'daki darbeye darbe demeyerek destek verenler, darbeye desteğini açıklayanlar ve darbeyi coşkuyla kutlayanların vicdanları rahat mıdır?" diye sordu. Yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı ise, şunları kaydetti: "İnsanların toplu olarak hedef alındığı bu saldırı, Mısır'da son derece vahim gelişmelere yol açabilecek bir olay olarak görülmektedir. Saldırı, ifade özgürlüğü ve barışçıl gösteri hürriyeti gibi temel evrensel değerlerin çiğnenmesinin yanısıra, şiddeti körükleyecek bir provokasyon niteliği de taşımaktadır. Uluslararası toplumu demokrasiden yana taraf olmaya ve Mısır halkının demokrasi mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. nbsp;Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Mısır halkının, provokasyonlara kapılmadan ve şiddetten kaçınarak, özgürlükleri adına sergileyegeldikleri vakur duruş her türlü takdirin üzerindedir. Anayasal meşruiyet temelinde halkın serbest iradesine saygı duyulmasını ve vakit geçirmeden demokrasiye geri dönülmesini, kardeş Mısır'ın istikrar ve huzurunun olmazsa olmazları olarak görüyoruz."
Dışişleri: Uluslararası toplumu demokrasiden yana taraf olmaya ve Mısır halkının demokrasi mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...