Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolombiya'da mayın patladı

Kolombiya'da mayın patladı

DÜNYA Haberleri

Kolombiya'nın Narino yönetim bölgesinde mayına basan bir askerin öldüğü bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, ülkenin güneybatısındaki yönetim bölgesi Narino'nun Tumaco kenti kırsalında koka bitkisi sökümü yapan askerlerden birinin bölgede döşeli mayına basmasıyla patlama oldu.
Patlamanın ardından bölgedeki askeri hastaneye kaldırılan askerlerden biri müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kolombiya ordusundan yerel basına yapılan açıklamada, mayının Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) barış anlaşmasını kabul etmeyen muhaliflerince döşendiğini belirtildi.
Narino yönetim bölgesi ve özellikle Tumaco kenti, ülkede imzalanan barış anlaşmasına rağmen halen yaşanan şiddet ve çatışmayla gündeme geliyor.
FARC'ın silah bırakmasının ardından boşalan bölgelerde hakimiyet sağlamak isteyen silahlı gruplar, paramiliter yapılanmalar ve uyuşturucu çeteleri gibi birçok aktörün mücadelesine sahne olan bölgede en son geçen ay koka sökümü yapan askerler ve köylüler arasında olaylar çıkmış ve 6 köylü hayatını kaybetmişti.
Hükümet, köylülere FARC'ın muhaliflerince ateş açıldığını duyurmuştu. Soruşturmanın halen devam ettiği olay sonrası Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, yardımcısı Oscar Naranjo'yu Tumaco'ya olayları yerinde incelemesi için göndermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...