Başbakan Yıldırım: Güvence vermek hukuk devleti ilkelerine uymaz

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Güvence vermek hukuk devleti ilkelerine uymaz

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, ABD ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu. ABD ile yaşanan vize ve güvence krizine değinen Yıldırım, hukuk devleti ilkesine vurgu yaptı. Paradise Paper iddialarına da değinen Yıldırım, "Milletim beni bilir, Bizim için en büyük servet itibarımızdır." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyaret öncesi Ankara'da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, önceki gün ABD ve Türkiye arasındaki vize krizine ilişkin alınan kararları "Sınırlı da olsa, olumlu bir adım" olarak değerlendirdi. 

ABD'nin "Türkiye bize güvence verdi" iddiası hakkında da konuşan Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "ABD elçiliğinin açıklaması üzerine Türk büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır. Orada her şey açık seçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar var, tutuklama işlemleri var. Bu ABD'de de var, Türkiye'de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. Bu bakımdan güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde "Paradise Paper" adı altında yayınlanan iddialarla ilgili soruyu cevaplayan Yıldırım, "Gizli bir taraf yok, algı oluşturulmaya çalışılıyor. Şahsımı yıpratmaya yönelik iddialar. Milletim beni bilir. Biz onurumuzla varız. Milletimiz için ömrümüzü verdik. Bizim için en büyük servet itibarımızdır." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...