Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini veren aile ilk kez konuştu

Düzenleyen:
Çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini veren aile ilk kez konuştu

YAŞAM Haberleri

Çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan ismini veren daha sonra İdlib'de bombardıman sonucu çocukların öldüğü iddiasını duyan aile çıkan haberlerin ardından ilk kez konuştu. Baba Mahmut Yasin "Çocuklarım yanımdaydı ama uzaktaki akrabalarım arayıp 'başın sağ olsun, onlar cennete bir melek artık' şeklinde sözler söyledi. Ne yapacağımızı şaşırdık, çok korktuk, şok olduk, çocuklarımın başına bir şey gelir diye hala korkuyorum" dedi.

Suriye'nin İdlib kentinde hava bombardımanı sonucu çocuklarının hayatını kaybettiğine ilişkin haberler çıkan aile, yaşananlara tepki  gösterdi. İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Harran Konteyner Kenti'nde  ailesiyle yaşama tutunmaya çalışan 32 yaşındaki baba Mahmut Yasin, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce İdlib'den hamile eşiyle birlikte  Türkiye'ye sığındıklarını ve Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesisleri'ne  yerleştiklerini söyledi.

Buraya geldikten kısa bir süre sonra üçüzlerinin doğduğunu ve bunlara  Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini verdiklerini hatırlatan Yasin, dönemin  Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendilerini ziyaret ettiğini anlattı.

Bir süredir çocuklarının öldüğüne dair haberlerin çıktığını ve bunun  kendilerini kahrettiğini vurgulayan Mahmut Yasin, şunları kaydetti:
"Türkiye bize sahip çıktı ve buraya geldiğimizde oğullarım doğdu.  İçimden geldiği için ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğimiz için  isimlerini bu şekilde koyduk. Daha sonra bizi Akçakale'de ziyaret etti,  evlatlarımı sevdi, sonrasında ise Harran'a nakledildik. Burada mutluyuz. Birkaç  gündür bu haberler dolaşıyor, ne olduğunu anlayamadık. Çocuklarım yanımdaydı ama  uzaktaki akrabalarım arayıp 'başın sağ olsun, onlar cennete bir melek artık'  şeklinde sözler söyledi. Tam bir şok yaşadık. Ne yapacağımızı şaşırdık, çok  korktuk, şok olduk, çocuklarımın başına bir şey gelir diye hala korkuyorum."

Anne Meryem Yasin (28) ise oğulları Recep, Tayyip ve Erdoğan Yasin'in  burada anaokuluna gittiklerini ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini  dile getirdi.

Çocukları doğduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini  ziyaret ettiğini ve daha sonra da kendilerini Ankara'da ağırladığını ifade eden  Yasin, "Buradaki hayatımıza alıştık, tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor, evlatlarım  okula gidip geliyorlar. Ancak çıkan bu haberler bizi sarstı, acaba biz rüya mı  görüyoruz, onlar gerçekten öldüler mi diye düşünmeden edemedik. Bu nasıl bir  şeydir, insanlar nasıl böyle haber yapabilir anlayamıyorum." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...