Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris Anlaşması'nı sadece ABD imzalamayacak

Düzenleyen:
Paris Anlaşması'nı sadece ABD imzalamayacak

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Paris Anlaşması'nı imzalayacağını duyurduktan sonra iklim değişikliğiyle mücadele etmek üzere yapılan anlaşmayı tek imzalamayan ülke kaldı: ABD.

Birleşmiş Milletler'in (BM) 197 üyesinden aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 196 ülke iklim değişikliğiyle mücadele için Paris Anlaşması'nın yürürlüğe girmesine onay verdi.BM üyesi 196 ülkeden sadece 28 tanesi Paris Anlaşmasını kendi ulusal yasalarına dahil etmek için henüz bir taahhüt vermedi. Türkiye de bu taahhütü vermeyen ülkelerden biri.Almanya'nın Bonn kentinde gerçekleşen COP23 İklim Değişikliğiyle Mücadele Konferansının ikinci gününde Suriye de anlaşmayı imzalama niyetini açıkladı. Suriye, 2011'den beri ülkeyi harap eden sivil savaş nedeniyle anlaşmayı imzalamamıştı. Bu açıklamayla birlikte Paris Anlaşması'nı imzalamayan ve imzalama vaadi vermeyen tek ülke ABD oldu.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...