Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'nün 'Danıştay imamı' Tutar'a fezleke

Düzenleyen:
FETÖ'nün 'Danıştay imamı' Tutar'a fezleke

Ekonomi Haberleri

15 Temmuz ihanetinin ardından tutuklanan Tutar’ın ABD’den getirdiği 1 doları, 50 katına örgüt üyesine verdiği belirtildi.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ardından tutuklanan örgütün yüksek yargı yapılanmasında “Danıştay abisi” olarak bilinen eski üye Galip Tuncar Tutar hakkında fezleke hazırlandı. Yargıtay’a gönderilen fezlekede Tutar’a, “silahlı terör örgütü yönetici olmak” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamaları yöneltildi. Tutar’ın örgütün amacını gerçekleştirmek kastıyla silahlı kuvvetler içerisinde örgütün etkin olmasını sağlayıp, kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen davaların hazırlanmasında zemin hazırladığı ve örgüt mensupları hakkında soruşturmaların bertaraf edilmesini sağladığı anlatıldı. Ayrıca Tutar’ın yargı abisi olarak bilinen İlyas Şahin ve firari Önder Aytaç ile yüksek yargıdaki diğer isimlerle istişare kurulunda görev yaptığı ifade edildi.
Fezlekede, Tutar’ın 2013 yılında Danıştay’da görev yapan FETÖ mensuplarını İstanbul’a geziye götürdüğü ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’ye kaçmadan önce kaldığı FEM Dershanesinin en üst katını ziyaret ettiği aktarıldı. 
Fezlekede, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından ABD’ye gidip gelen Tutar’ın bir sohbet sırasında cebinden çıkarıp örgüt mensuplarına gösterdiği 1 doları, 50 dolar veren FETÖ üyesine sattığı kaydedildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...