Ahmet Özal, 'Nurettin Sözen babamı çöplüğe gömdürecekti'

Ahmet Özal, 'Nurettin Sözen babamı çöplüğe gömdürecekti'

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Özal, Nurettin Sözen'in, babasının Anıtmezar'da toprağa verilmesine karşı çıktığını, çöplerle dolu araziye gömülmesini tavsiye ettiğini söyledi.

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu eski Milletvekili Ahmet Özal, babasının Anıtmezar'a defnedilmesine dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in karşı çıktığını anlattı. Ahmet Özal, defin için Sözen'in o dönem yolun karşısındaki çöplük bir alanı gösterdiğini iddia etti. Ahmet Özal o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: "Adnan Menderes ve arkadaşlarının cenazelerini İmralı'dan Anıtmezar'a devlet töreniyle getireceğini söyleyince, askerler kıyameti kopardı. O dönem babama askerlerden inanılmaz tepki geldi. Hatta tepkisini askerler, törene gelmeyerek gösterdi. İlk defa bir devlet töreninde asker yoktu. Babam da o törende en başta yürümüştür. Ölmeden iki ay önce bir gece yarısı Vatan Caddesi'nden makam arabasıyla geçiyorduk. Korumalar da çevremizden, arkamızdan, önümüzden gidiyordu. Anıtmezar'ın oraya geldiğimizde babam şoföre 'arabayı durdur' dedi. Şoför durunca tüm koruma ekibi de durdu. 'Baba hayırdır ne oldu?' dedim. 'Öldüğümde beni buraya gömün' dedi. 'Ya baba ne diyorsun? Konuşma böyle…' dedim. 'Hayır!.. Öldüğümde beni buraya gömün' dedi. 2 ay sonra da öldü. Ama ilginçtir babamın oraya gömülebilmesi için dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'i zor ikna ettim. Çünkü Sayın Sözen babamın Anıtmezar'ın yanına gömülmesine karşı çıktı. Anıtmezar'ın karşısındaki o dönem çöplerle dolu araziyi göstererek, buraya gömülebileceğini söyledi. Babamın çöplük araziye gömülmesini reva gördüler. Bunu asla unutamam. O acılı dönemimizde bir de bunun için kavga verdik. Israrla 'Hayır babam Menderes'in yanında toprağa verilecek' dedim. En sonunda oraya gömüldü. Böyle acı bir hadisede yaşamıştık o dönem." CİHAN

KAFA TUTMAK KOLAY DEĞİLDİ
Darbe tehdidine karşı 70 koruma nbsp;
Turgut Özal'ın Orgeneral Necdet Öztorun'un Genelkurmay Başkanı olmasını engellediği için darbeyle tehdit edildiğini söyleyen Ahmet Özal, Başbakanlık konutunun bahçesinde polis koruma sayısını 70'e çıkardığını ifade etti. Ahmet Özal, babasının aldığı darbe tehdidini şöyle anlattı: "Necip Torumtay'dan önce Orgeneral Necdet Öztorun, Genelkurmay Başkanlığı için hazırlık yapılıyordu. Babam Öztorun'un genelkurmay başkanlığı için hazırlanan kararnameyi imzalamadı. O dönemde Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ Paşa ve Cumhurbaşkanı Kenan Evren babamı Çankaya Köşkü'ne çağırdı. 'Sayın Başbakan bunu imzalayın, imzalamazsanız bir hafta içinde darbe olur' diyerek babamı tehdit ettiler. Öztorun Paşa, Üruğ Paşa'nın kuzeniydi. Bunu imzalamama sebebi de çok basittir. Beyefendi genelkurmay başkanı olacağı için resepsiyon davetiyesi dağıtıyor. Babamın eline davetiye gelince 'Ben bunu henüz imzalamadım ki, nasıl böyle bir şey olabilir?' diye sinirleniyor. 'Noter miyiz biz burada, imzalamıyorum?' diyor. Evren Paşa 'darbe yaparlar' deyince, Başbakanlık konutunun bahçesindeki polis koruma sayısını 70'e çıkardı. Çünkü darbe beklentisi vardı. Babam inatla, 'yapsınlar, buyursunlar bekliyorum' dedi. O dönemde kafa tutabilmek kolay bir iş değildi gerçekten."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...