Petrol arama ruhsatında süre uzatımı

- Güncelleme:
Petrol arama ruhsatında süre uzatımı

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce petrol arama ruhsat sürelerinin uzatılmasına karar verildi.

nbsp;Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, N.V. Turkse Perenco, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Amity Oil International Pty Ltd. Şti'nin petrol arama ruhsat sürelerinin uzatılmasına karar verdi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "Petrol Hakkına Müteallik Karara" göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, N.V. Turkse Perenco'nun Mardin ve Batman'daki petrol arama ruhsat sürelerinin 18 Ağustos 2015 tarihine kadar ikişer yıl uzatılmasına karar verdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Amity Oil International Pty Ltd. Şti.'nin müşterek sahip oldukları Tekirdağ ve Kırklareli'deki petrol arama ruhsat süresi de 1 Ağustos 2015 tarihine kadar 2 yıl süreyle uzatıldı.

Öte yandan Turkish Petroleum International Company Ltd. Şti'nin, Gaziantep'teki petrol arama ruhsat sahası için gerekli olan ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel istemesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınamayan ve Adıyaman 2. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı alınan, Adıyaman'daki taşınmazın 2 bin 358,45 metrekarelik kısmının istimlaki için müracaat ettiği ilan edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...