Suudi Arabistan’da ikinci dalga gözaltılar başladı

Düzenleyen:
Suudi Arabistan’da ikinci dalga gözaltılar başladı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’da yolsuzluk soruşturmaları kapsamında ikinci dalga gözaltılar başladı.

Suudi Arabistan'da hanedanı sarsan yolsuzluk soruşturması devam ediyor. 

Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre, soruşturma kapsamında başlatılan ikinci dalgada yeni isimler gözaltına alındı. 

Aynı haberde gözaltına alınan kişiler arasında kraliyet ailesi üyeleri olduğu bilgisine de yer verildi. 

Geçtiğimiz günlerde başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında 11 prens, 4 bakan ve onlarca işadamı gözaltına alınmıştı. 

KRİTİK İSİMLERE GÖZALTI

Kimlerin gözaltına alındığı henüz açıklanmazken konuya yakın bir kaynak, politika ve iş dünyasından kritik isimlerin gözaltına alındığını açıkladı. Yabancı kaynakların "yumuşak darbe" olarak adlandırdığı operasyonlar Veliaht Prens Selman'ın taht yolunda önüne çıkabilecek herkesi silmesi olarak yorumlanıyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DA YUMUŞAK DARBE

Yemen'den hafta sonu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a bir füze fırlatılmıştı. Füzenin akabinde gelişen olaylarda kritik bakanlıklar ve mevkilerdeki prensler, iş adamları, siyasiler gözaltına alınmıştı.

Operasyonda 11 prens ve birçok bakanın gözaltına açıklanırken, Prens Mansur bin Mukrin'i taşıyan helikopter Yemen sınırı yakınlarında düşmüştü.

Prens Mukrin'in helikopterle kaçmaya çalıştığı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...