3 ülke iş birliğine vardı: Aralarında Türkiye de var

Düzenleyen:
3 ülke iş birliğine vardı: Aralarında Türkiye de var

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Fransa ve İtalya arasında savunma sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet beyanı imzalandı.

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Fransa Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, İtalya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Roberta Pinotti savunma alanında iş birliğine ilişkin niyet beyannamesini imzaladı.

İmzalanan anlaşma gereği Türkiye, Fransa ve İtalya arasında askerî elektronik sistemler, yazılım ve simülasyon sistemleri ile muhabere teçhizatı dahil, hava ve füze savunma sistemlerinin ortak üretiminde iş birliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra, teknolojik iş birliği dahil savunma sanayi iş birliğinin geliştirilmesinin desteklenmesi amaçlanıyor. İş birliğinin ilk adımı olarak, SAMP-T sistemini temel alan bir sistemin EUROSAM Konsorsiyumu ve Türk firmaları tarafından analizinin yapılmasına ve müteakiben üç ülkenin ortak ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar bulunuyor. Aralarındaki savunma ve güvenlik ilişkilerinin güçlendirilmesi; iş birliği ile NATO kapsamında ikili ve üçlü formatlarda istişareler yapılması ve NATO’nun ortaklarıyla iş birliğinin geliştirilmesine destek olunması anlaşmanın maddeleri arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...