Barzani'nin ABD'ye öfkesi dinmiyor: Irak güçlerinin Kerkük'ü ele geçireceğini biliyorlardı

Düzenleyen:
Barzani'nin ABD'ye öfkesi dinmiyor: Irak güçlerinin Kerkük'ü ele geçireceğini biliyorlardı

DÜNYA Haberleri

IKBY eski Başkanı Mesud Barzani, "Irak ordusunun Kerkük ve diğer Kürt bölgelerini ele geçirmek için düzenlediği operasyon ABD ve İngiltere'nin bilgisi dahilinde gerçekleşti" dedi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi eski Başkanı Mesud Barzani, gayrimeşru referandumun ardından Irak ordusunun gerçekleştirdiği operasyonla ilgili konuştu.

"OPERASYON ABD VE İNGİLTERE'NİN BİLGİSİ DAHİLİNDE GERÇEKLEŞTİ"

Barzani, yaptığı açıklamada ABD ve İngiltere'yi işaret ederek, "İran (Haşdi Şabi) tarafından gerçekleştirilen Kerkük'ü ele geçirme operasyonunun ABD ve İngiliz yetkililerin bilgisi dahilinde gerçekleştiğine inanıyoruz" dedi.

SEÇİM KARARINI SAVUNDU

1 Kasım'da KRG ve KDP Genel Başkanlığını bırakan Barzani, tekrar seçimlere gitme kararını savundu. Barzani, "Zamanlamanın iyi olduğuna inanıyoruz. Çünkü şu anda bulundukları yerlerde nüfus ve durumu değiştirme politikalarını uygulayan Irak kuvvetleri bunu referandumdan önce planlıyordu" diye açıklamada bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...