Bosna Hersek'te 'ölüm yürüyüşü' başladı

/ Kaynak: İHA
Bosna Hersek'te 'ölüm yürüyüşü' başladı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Bosna Hersek'te yaklaşık 5 bin kişi, Srebrenitsa katliamından kaçanların kullandığı güzergahda her yıl düzenlenen 3 günlük "ölüm yürüyüşü"ne başladı.

Bosna Hersek'te yaklaşık 5 bin kişi, Srebrenitsa katliamından kaçanların kullandığı güzergahda her yıl düzenlenen 3 günlük "ölüm yürüyüşü"ne başladı. nbsp;Dün sabahın erken saatlerinde Tuzla yakınlarındaki Sapno bölgesinden yürüyüşe başlayan Boşnak ve çeşitli milletlerden 5 bin kişi yaklaşık 100 kilometrelik orman yolunu üç günde tamamlayarak, 11 Temmuz'deki anma törenlerine katılacak. 18 yıl önce 8,300 kişinin hayatını kaybettiği katliamdan kaçarak Tuzla'ya doğru harekete geçen Boşnaklar, bu orman yolunu kullanarak hayatta kalmaya çalışmışlardı. Katliamın 18'nci yıldönümü, Çarşamba günü Potocari'de düzenlenen törenlerle anılacak. Toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlikleri tespit edilen 409 kişinin kalıntıları Potoçari'deki mezarlığa defnedilecek. Toprağa verilecekler arasında doğduktan hemen sonra, tıbbi müdahalede bulunulmadığı için ölen bir kız bebeği de bulunuyor. Şimdiye kadar, Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden 5,657 kişi toplu mezarlardan çıkarılarak kimlikleri tespit edildikten sonra toprağa verildi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...