Türkmenler'den Irak Büyükelçiliği önünde protesto

/ Kaynak: İHA
Türkmenler'den Irak Büyükelçiliği önünde protesto

DÜNYA Haberleri  / İHA

İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan Türkmen kuruluşları Irak'taki Türkmenleri, Irak Büyükelçiliği önünde protesto gösterisinde bulundu.

Türkmenlere yapılan saldırılar ve akan kanın durdurulması ve Türkmenlere ait bir koruma gücünün oluşturulmasını gerektiğini ifade eden Türkmenler taleplerinin yazılı olduğu bir mektubu Irak Büyükelçisine verdiler. Türkmenleri kapıda karşılayan Büyükelçilik yetkileri Türkmenlerden aldıkları mektubu derhal Bagdat'a göndereceklerini belirttiler. Türkmenler büyükelçilik önünde "Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır, Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan atarken İsveç Türkmen Cephesi Başkanı Muhammed Fakhri İHA' ya yaptığı açıklamada, "Biz İsveç'te yaşayan Türkmenler olarak bir protesto gösterisi düzenledik. Irak'ta Türkmenlere yapılan şiddeti ve saldırıları protesto ediyoruz. Irak'ta ki Türkmen bölgesinde yapılan patlamalar, tehditler, göçe maruz kalanlar hedef haline geldiler. Bölgede yaşanan en son olan olaylarda Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve Selahattin Vali Yardımcısı Ahmet Koca ile oğlunu şehit ettiler. Bugün burada protesto gösterisi yapıyoruz. Irak Hükümeti'nden taleplerimiz var. Türk Bölgesinde düzen sağlamak. Türkmenlerden özel bir koruma gücü kurulmasını istiyoruz. Hazırladığımız protesto mektubunu Irak Büyükelçisi'ne vereceğiz" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...