Cam filmi yasağında Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede

Düzenleyen:
Cam filmi yasağında Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede

GÜNDEM Haberleri

Cam filmi yasağından devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi. Cam filmi daha az koyu olması şartıyla serbest olacak.

Otomobillere cam filmi takılması Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasaklanmış ve sürücülerden tepki gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlıklara bu konuda çalışma yapılması için talimat verdi. Buna göre yasağın esnetilmesi doğrultusunda adım atılacak. Cam filmi daha az koyu olması şartıyla serbest olacak.

"MAĞDURİYETLER OLUŞMASIN"

İçişleri Bakanlığı, güvenlik nedeniyle Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na talepte bulunmuştu. Bu yüzden ilgili yönetmelikte değişikliğe gidilmişti. Bu süreçte vatandaşlardan yoğun şikayetler gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Mağduriyetler oluşmasın." talimatı verdi.

Konu, AK Parti'nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele açısından bir sorun olup olmadığı yönünde görüş bildirecek ve ona göre bir adım atılacak.

KESİLEN CEZALAR İLE İLGİLİ DE DÜZENLEME

MYK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, parti yöneticilerine “Ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili de çalışma yapılacak” bilgisini verdi.

NE OLMUŞTU?

Araçlara cam filmi takılması önce serbest bırakılmış ancak daha sonra yapılan düzenleme ile yasaklanmıştı. Terörle mücadele gerekçesiyle alınan bu karar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...