Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nükleer Santral projesi, ÇED raporunu sundu

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Nükleer Santral projesi, ÇED raporunu sundu

Ekonomi Haberleri  / AA

Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş, santral projesiyle ilgili ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sundu

Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş, Mersin'de yapılması planlanan santralin projesiyle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sundu. Şirketten yapılan açıklamada, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlıBüyükeceli beldesinde yapılması planlanan "Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi" ile ilgili yaklaşık 3 bin sayfadan oluşan raporda, depremsellik, deniz suyu sıcaklığı, atıkların bertarafı, tarım ve hayvancılık ile hava, su ve toprağın durumu konularıda bilimsel gözlem ve detaylı araştırma sonuçlarına da yer verildiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan raporun, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve diğer temsilcilerden oluşan komisyon tarafından
inceleneceği vurgulanan açıklamada, "Komisyon, çalışmalarını bakanlığa sunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, komisyon çalışmalarını ve kamuoyunun görüşlerini dikkate alarak ÇED raporu hakkındaki kararını Akkuyu NGS A.Ş'ye iletecek"
denildi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...