Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump'ın partisi üç eyalette kaybetti

Düzenleyen:
Trump'ın partisi üç eyalette kaybetti

DÜNYA Haberleri

Trump’ın başkan seçilmesinden bir yıl sonra yapılan yerel seçimlerde, muhalefetteki Demokrat Parti'nin adayları öne çıktı. Demokrat Parti, Virginia ve New Jersey eyaletlerindeki valilik seçimleri ile New York’taki belediye başkanlığı seçimlerinin galibi oldu.

Seçimler öncesinde yapılan tahminlerde iki adayın başa baş yarışacağı düşünülürken seçimleri Northam’ın açık ara farkla kazanması sürpriz oldu.
 
Seçimlerden evvel Gillespie’yi destekleyen Trump, sonuçların ardından Twitter mesajında “Ed Gillespie çok çalıştı ancak beni temsil etmedi veya görüşlerimi anlatmadı” ifadesini kullandı.
 
DEMOKRATLAR SONUÇLARI TRUMP’A KARŞI KULLANACAK
 
Virginia eyaletindeki seçimler, 2018’de yapılacak Kongre seçimlerine yönelik ipuçları taşıyor. Demokratlar bu eyaletlerdeki sonuçları Trump’a karşı bir ‘ulusal dalga’ oluşturmak için kullanmak istiyor.
 
New Jersey’deki valilik seçimlerinde Demokratların adayı ABD’nin eski Almanya Büyükelçisi Phil Murphy, oyların yüzde 56’sını aldı. Murphy’ye karşı yarışan Vali Yardımcısı Kim Guadagno’nun seçim kampanyasının, eyaletin sevilmeyen valisi Chris Christie’nin olumsuz etkisinde kaldığı, bu nedenle de Guadagno’nun ‘yarışı baştan kaybettiği’ yorumları yapıldı.
 
İki eyaletteki valilik seçimlerinin yanı sıra Trump’ın memleketi olan New York’ta belediye başkanlığı seçimlerini yine Demokratların adayı Bill de Blasio kazandı. Oyların yüzde 64’ünü alan Blasio dört yıl daha New York Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...