Terör örgütü DEAŞ, Suriye'deki son kalelerinden çekildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör örgütü DEAŞ, Suriye'deki son kalelerinden çekildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin Haseke ve Deyr ez-Zor illerinde yer alan son iki önemli bölgeden çekildi. Örgüt, Haseke'nin Merkede beldesini terör örgütü PKK/PYD'ye, Deyrizor'un Bukemal ilçesini Esad rejimine çatışmadan teslim etti.

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinin Merkede beldesinden ve Irak sınırındaki Deyr ez-Zor ilinin Bukemal ilçesinden çekildi. Örgütün Suriye'de elinde tuttuğu en güçlü bölgeler, terör örgütü PKK/PYD ve Beşşar Esed rejiminin eline geçmiş oldu.

Haseke ve Deyr ez-Zor'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, DEAŞ Suriye'nin kuzeydoğusunda, büyük kısmını PKK/PYD'nin işgal ettiği Haseke'deki son kalesi Merkede'den çatışmadan çekildi. Böylece Haseke'nin tamamına yakını PKK/PYD'nin kontrolüne girmiş oldu.

Örgüt, eş zamanlı olarak Irak sınırındaki Deyr ez-Zor'un Bukemal ilçesinden de çekildi.

PETROL ESAD'A KALDI

Rejim, Rusya ve İran'ın desteğini alarak, Deyr ez-Zor kent merkezini 3 Kasım'da ele geçirmişti. Bukemal'a yönelik operasyona, Irak sınırından top atışıyla Haşdi Şabi güçleri de destek sağladı.

PETROL ESAD'A KALDI

DEAŞ, halen Deyr ez-Zor kırsalında sınırlı bir alanda varlık gösteriyor. 

3 YIL OLDU

Irak sınırındaki Deyrizor ve Bukemal ilçesi, Temmuz 2014'te DEAŞ'ın kontrolünde girmişti.

PETROLÜN BAŞKENTİ DEYRİZOR

Bölgenin petrol ve doğalgaz haritasında Deyrizor'un bu konuda adeta "başkent" olduğu görülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...