Bebeklerde sakatlık doğmadan önlenecek

Bebeklerde sakatlık doğmadan önlenecek

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de gerçekleştirilen ve 'tüp bebek görüntüleme' adı verilen yöntemle, ilk defa bir tüp bebek doğum öncesinde DNA analizinden geçirildi.

İngiltere'de gerçekleştirilen ve 'tüp bebek görüntüleme' adı verilen yöntemle, ilk defa bir tüp bebek (IVF) doğum öncesinde DNA analizinden geçirildi. ABD'nin Philadelphia kentinde 18 Mayıs'ta dünyaya gelen Connor Levy'nin ebeveynleri, doğum öncesinde IVF embriyosunu İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'ne gönderdi. Yapılan DNA analiziyle embriyonun genetik bozukluğa sahip olup olmadığı tespit edildi. Yapılan kontrol, ABD'deki tüp bebek kliniğindeki doktorların, embriyoları doğru kromozom sayısıyla eşleştirmesini sağladı. Guardian gazetesinin haberine göre, bu yolla dünyaya gelecek çocukların sağlıklı olma şansı ciddi oranda artacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...