24.12.2011 - 01:00 | Son Güncelleme: 24.12.2011 - 01:00
Kar Trakyadan girdi
Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava Türkiyenin batısını etkisi altına aldı. Hava sıcaklıkları 6-8 derece düştü. Trakya Bölgesine de kar yağdı. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.
> Kar yağışının etkili olduğu Hamzabeyli Köyü'nde şiddetli tipi ve rüzgâr yüzünden çok sayıda ağaç ve elektrik direkleri hasar gördü.
> İbrahim Arslan EDİRNE İHA
Edirne Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Kentte iki gündür aralıklar süren yağmur yağışının ardından Hamzabeyli sınır kapısında kar yağışı başladı. Kentte hava sıcaklığı en yüksek 2 en düşük ise 1 derece olarak ölçülürken karayolları ekipleri, sınır kapısına giden yolda kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava ise hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 dereceyle Ardahanda ölçüldü. Diğer illerde gece hava sıcaklıkları Erzurumda eksi 8, Karsta eksi 7, Ağrıda eksi 5, Iğdırda eksi 4, Bayburtta eksi 3 ve Erzincanda 0 derece olarak kaydedildi. Yetkililer, Erzurumda bugün, Doğu Anadolu Bölgesinde ise yarın kar yağışının beklendiğini bildirdi.