HDP milletvekili Leyla Birlik, PKK'lı teröristin cenazesinde

Düzenleyen:
HDP milletvekili Leyla Birlik, PKK'lı teröristin cenazesinde

GÜNDEM Haberleri

2015'te PKK'lı akrabasının düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardından ilk kez görüntülenen HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, bu kez de Diyarbakır'da bir eve düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu operasyonda öldürülen teröristin cenazesinde görüldü...

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde bir eve düzenlenen ve bir polisin şehit edildiği operasyonda etkisiz hâle getirilen PKK'lı terörist Murat Çelik'in cenazesine katıldı.

Terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması olan YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen "Mordem Andok" kod adlı terörist Çelik'in cenazesi, dün ailesine teslim edildi. Terörist, daha sonra merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na gömüldü.

HDP milletvekili Leyla Birlik, PKK'lı teröristin cenazesinde

Teröristin cenazesine HDP Şırnak Milletvekili Birlik ile HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Filiz Buluttekin, Mehmet Şerif Camcı ve DBP İl Eşbaşkanı Ruken Akça katıldı.

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 3 Kasım'da, terör örgütü PKK/KCK'nın YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen bir hücre evine güvenlik güçlerince giriş yapıldığı sırada terörist Çelik'in el bombası atması sonucu 10 güvenlik görevlisi yaralanmış, ağır yaralı polis memuru Ahmet Alp Taşdemir, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

HDP milletvekili Leyla Birlik, PKK'lı teröristin cenazesinde

Operasyonda, terörist Çelik etkisiz hâle getirilmişti.

Teröristin terör örgütünün sözde şehir yapılanması YPS biriminde faaliyet gösterdiği, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında 6 ay silahlı eğitim aldıktan sonra kente döndüğü tespit edilmiş ve teröristin dağda silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

HDP milletvekili Leyla Birlik, PKK'lı teröristin cenazesinde

O PKK'LI AKRABASI ÇIKMIŞTI

2015 yılında Şırnak'ta güvenlik güçlerine roketatarlı saldırıda bulunmaya çalışırken öldürülen teröristin, HDP'li Leyla Birlik'in kayınbiraderi olduğu öğrenilmişti. Leyla Birlik, o PKK'lı teröristin cenazesinde de en önde yer almıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...