Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C’nin ‘Yeter’i

Düzenleyen:
DHKP-C’nin ‘Yeter’i

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da DHKP-C’nin kuryesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yeter Gönül Aydın’ın, terör örgütü bünyesindeki Devrimci Memur Hareketi (DMH)-Kamu Emekçileri Cephesi’nin (KEC) Türkiye sorumlusu olduğu tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın’ın Ankara’ya geleceğini belirledi. Bunun üzerine İstihbarat ve TEM polislerinden özel bir ekip oluşturuldu. Ekipler, Aydın’ın daha önce kaldığı 4 adresi takibe aldı. Çankaya’da bulunan bir adrese sabaha karşı baskın yapıldı ve Aydın gözaltına alındı. Daha önce birçok defa gözaltına alınan Aydın’ın, DMH-KEC’in Türkiye sorumlusu olduğu, örgütün üst düzey 5 sorumlusundan biri olarak geçtiği, eşi Fatih Özgür Aydın’ın aynı suçtan tutuklandığı ortaya çıktı. DHKP-C üyeliği gerekçesiyle KHK kapsamında meslekten ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in DMH-KEC üyesi olduğu ve Ankara Kızılay Yüksel Caddesi’nde başlattıkları oturma eylemi talimatını bizzat Aydın’dan aldıkları iddia edildi. Aydın’ın, Yüksel Caddesi’nde Özakça ve Gülmen’in eylemlerine DMH-KEC üyeleriyle destek ziyaretinde bulunduğuna dair bir fotoğraf da ortaya çıktı. Fotoğrafta Aydın ile Gülmen, Özakça ve bazı örgüt üyeleri yer alıyor. AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...