ABD, Türkiye’nin değerini bilmeli

Düzenleyen:
ABD, Türkiye’nin değerini bilmeli

GÜNDEM Haberleri

ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanı Teksas Vekili Pete Sessions “İki ülke arasında farklı düşünceler olsa da Türkiye harika ve değerli bir müttefik; ABD, Türkiye’nin değerini bilmeli” dedi.

ABD Kongresinde düzenlenen “Türk-Amerikan İlişkileri” konulu panelde konuşan Sessions, ABD’nin NATO müttefiki Türkiye’yi desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak Türkiye’nin bölgedeki rolünün kritik olduğunu söyledi. Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi Michael Reynolds ise Türk-Amerikan ilişkilerinin kötü bir dönemden geçtiğini ancak iki ülkenin de Orta Doğu’da birbirine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Terör örgütü PKK ile YPG arasındaki bağın yadsınamaz olduğuna dikkati çeken Reynolds, tam da bu konunun iki ülke ilişkilerini yaraladığını belirtti.

Amerikan Yeni Güvenliği Merkezi Uzmanı Nicholas Heras da Suriye’nin geleceğinde Türkiye’nin rol oynayacağını düşündüğünü ve ABD’nin bunu görmezden gelmemesi gerektiğini kaydetti. “ABD, YPG ile ilişkilerini sınırlandırmalı” ifadesini kullanan Heras, PYD’nin kendi çıkarları peşinde koştuğunu anlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...