Rusya’ya domates ihracatı başladı

Düzenleyen:
Rusya’ya domates  ihracatı başladı

Ekonomi Haberleri

Rusya’nın domates ihracatına yönelik kısıtlamaları kaldırmasının ardından bu ülkeye ilk sevkiyat, İzmir’in Bergama ilçesinden yapıldı.

Agrobay seralarında hasat edilen domatesler, tırlara yüklenerek St. Petersburg’a gönderildi. Rusya’nın önde gelen perakende zincirine gönderilen domatesler, bu ülke genelindeki 750 markete ulaştırılacak. Agrobay Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk, geçen yıl Rus market zinciriyle satış sözleşmesi imzalamalarına rağmen politik gelişmeler sebebiyle sevkiyatın yapılamadığını belirterek “5 bin tonluk anlaşma yaptık ama bunu 7 bin tona çıkarabiliriz. Rusya’daki market sahipleri geçen yıl kilogramı 30 dolardan domates satıldığını, bu nedenle tüketimin çok düştüğünü ifade ettiler. Sanıyorum bu ihracat Rus halkı için de iyi olacak. Çünkü biz kilogramı 1,5 dolardan yaptık” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...