Bedelli indirimi gurbetçiyi sevindirdi

/ Kaynak: AA
Bedelli indirimi gurbetçiyi sevindirdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Arınç'ın dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan 6 bine düşürüldüğünü açıklaması Almanya'da yaşayan gurbetçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan 6 bine düşürüldüğünü açıklaması Almanya'da yaşayan gurbetçiler tarafından sevinçle karşılandı. Frankfurt'ta yaşayan Mükerrem Aktaş, Almanya'da çalışanlar için 10 bin avronun çok yüksek rakam olduğunu, bedelin 6 bine indirilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi. İrfan Dinç isimli bir başka gurbetçi vatandaş ise 6 bin avroluk bedelin ideal rakam olduğunu belirterek, "Almanya'daki vatandaşlarımızın maddi durumları belli ve burada işssizlik sorunu var. 2-3 çocuğu olanların bu bedeli ödemesi mümkün değildi. Hükümetimiz güzel bir karar almış. Bu rakam çok idealdir, teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Frankfurt'ta esnaf olarak çalışan Zafer Aydın ise böyle bir indirimi beklediğini söyleyerek, 10 bin avro olan dövizli askerlik bedelinin Almanya'da yaşayan insanlar için çok fazla olduğunu ifade etti. Aydın, "Bu bedeli ödememek için burada çalışanlar en son vakte kadar askerliğini erteleyecek veya Alman vatandaşlığına geçecekti. Bu sayede ben Türk vatandaşlığından çıkmak zorunda kalmayacağım" dedi. Emre Baştürk de kararı olumlu bulmakla birlikte vatandaşların bir ay dahi olsa askerlik heyecanını yaşamaları gerektiğini savundu. Baştürk, 6 bin avroya indirilen bedelin vatandaşları rahatlattığını sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...