İran, Suriye'ye askerî üs kuruyor

Düzenleyen:
İran, Suriye'ye askerî üs kuruyor

DÜNYA Haberleri

Şam yakınlarında inşa edilen askerî üssün fotoğraflarını özel haberiyle duyuran BBC, Tahran yönetiminin Hizbullah'a destek hattı kurmak istediğini belirtti.

Batılı istihbarat kaynakları, Suriye'deki iç savaşa doğrudan müdâhil olan İran'ın Şam yakınlarında askerî üs kurduğunu bildiriyor.

BBC'nin özel haberine göre; söz konusu üssün inşa edildiği Kisvah'daki çalışmalar uydu fotoğraflarıyla kanıtlandı. Haberde Ocak, Mayıs ve Ekim aylarında elde edilen uydu görüntüleri karşılaştırıldı.

Son fotoğraflarda, birçok büyük binanın inşa edildiği açkı şekilde görülüyor.

Üssün bulunduğu nokta, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne yalnızca 50 kilometre. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazar günü paylaştığı Twitter mesajında "DEAŞ taşındı, İran yerleşti. İsrail buna izin vermeyecek" dedi.

Son dakika... Uydu görüntüleri yayınlandı! İran, Suriye'ye askeri üs kuruyor

Yedinci yılını doldurmak üzere olan savaşta Şam yönetiminin yanında yer alan İran, Hizbullah milisleri ve askerleriyle cephede savaştı.

Orta Doğu'yu dizayn eden General Kasım Süleymani'nin Deyr ez Zor yakınlarında olduğunu gösteren fotoğraflar, birkaç gün önce sosyal medyada paylaşıldı.

Suriye ve Irak'ta girdiği bilek güreşini Şii milisler Haşdi Şabi ve Hizbullah'la kazanan İran, şimdi Lübnan'da patlayan krizde ezeli düşmanı Suudi arabistan'la mücadele ediyor. İki ülke aynı zamanda Arap Yarımadası'nın en fakir ülkesi Yemen'i yerle bir eden iç savaşta da doğrudan taraf.

Son dakika... Uydu görüntüleri yayınlandı! İran, Suriye'ye askeri üs kuruyor

Suriye'de halihazırda Rusya'ya ait askerî üsler bulunuyor.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...