Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da Müslüman karşıtı hareket

Düzenleyen:
Fransa'da Müslüman karşıtı hareket

DÜNYA Haberleri

Belediye başkanları, laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle mescitlerin dolup taşmasıyla sokaklarda namaz kılanları hedef gösterdi.

Şehirde yaklaşık 8 aydır her cuma namazını Belediye önünde kılan cemaate tepki gösteren Clichy Belediye Başkanı Remi Muzeau, Paris'teki diğer Belediye Başkanları ile birlikte hukuk devletinin Cumhuriyetçi Laikliğini savunma amacı ile protesto gerçekleştirdiklerini belirtti.

FRANSA LAİKTİR SLOGANLARI

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı protesto gösterisinde 'Fransa laiktir' sloganları atılırken millî marşlar da okundu. Protesto kapsamında açılan dev pankartta, "Yasadışı sokak namazlarına hayır" ifadesi yer aldı.

PROTESTO AMAÇLI SOKAKTA KILIYORLAR

Öte yandan, Mart ayında Belediye'ye ait olan cami binasının kütüphaneye çevrildiği ve yerine şehrin uygun olmayan bir yerinde başka bir ibadet alanı verildiği, bunun üzerine cemaatin de tepkisini, her Cuma namazını belediye önünde kılarak gösterdiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...