Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore, Japonya'yı uyardı

/ Kaynak: CHA
Güney Kore, Japonya'yı uyardı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Japonya'nın yayınladığı 2013 Yılı Beyaz Kitap'ta Dokdo Adası'nın, Japon toprağı olarak tanımlanmasına Güney Kore'den uyarı geldi.

Japonya'nın yayınladığı 2013 Yılı Beyaz Kitap'ta Dokdo Adası'nın, Japon toprağı olarak tanımlanmasına Güney Kore'den karşılık geldi. Güney Kore, söz konusu ifadenin bir an evvel silinmesini istedi. nbsp;Japonya ile Güney Kore, tekrar Dokdo Adası üzerine karşı karşıya geldi. Japonya'nın her sene yayınladığı Beyaz Kitap'ta bu yıl Dokdo Adası'nın Japon toprağı olarak nitelendirilmesi, Güney Kore'yi ayağa kaldırdı.Bunun üzerine açıklama yapan Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ChoTae-yeong, kitaptan bu söylemin silinmesini istedi. Sözcü Cho şöyle konuştu: "Biz hükümet olarak, bizim toprağımız olduğu kesin ve net olan Dokdo Adası'nın, Japon hükümetinin 2013 Yılı Beyaz Kitap'ta kendi toprağı gibi göstermesine sert bir şekilde karşı çıkıyoruz." nbsp;Cho konuşmasının devamında, "Söz konusu ifadenin bir an evvel silinmesi ve böyle bir hareketin tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...