MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu (Celal Adan kimdir?)

Düzenleyen:
MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu (Celal Adan kimdir?)

GÜNDEM Haberleri

Meclis Başkanlığı için CHP ve HDP'nin adayları daha önce açıklanırken, MHP'nin adayı Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan olarak açıklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Meclis Başkanı seçimlerindeki adayının Celal Adan olarak belirlendiği bildirildi.

CHP'nin adayı eski Maliye Bakanı ve BDDK Başkanı Zekeriya Temizel olurken, HDP'nin adayı ise tutuklu milletvekili Selma Irmak olarka açıklanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de MHP'nin kendi adayını çıkaracağını açıklamıştı. 

17-21 KASIM TARİHLERİ ARASINDA SEÇİM YAPILACAK

TBMM Başkanlığı için aday olmak isteyenler 5 gün boyunca başvuru yapabilecek. 17-21 Kasım tarihleri arasında seçim yapılacak.

CELAL ADAN KİMDİR?

Celal Adan 10 Eylül 1951 tarihinde Tutak, Ağrı'da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu memleketinde tamamlayan Adan, Erzurum Yatılı Lisesi'nden mezun oldu. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Adan, burada Orman Fakültesi'nden mezun oldu. İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketini kurdu ve yöneticiliğini yaptı. 21. dönem DYP ve 24.ve 25. dönem MHP İstanbul Milletvekiliği görevinde bulundu. 26. dönemde yeniden İstanbul milletvekili seçildi. Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. Orman Yüksek Mühendisi, İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketi sahibi ve yöneticisi olan Celal Adan, halen MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...